Nieuws

Toornstra: ‘4-0 verliezen in de Arena is denk ik niet beschamend’

De klassieker van zondag werd nooit een wedstrijd, nooit spannend. Het enige spannende was of Ajax dubbele cijfers zou halen. Na rust ging de voet van het gaspedaal en dus bleef Feyenoord die ellende nog bespaard.

28 oktober 2019 - 08:54
toornstra-1200
Het kwaliteitsverschil tussen Ajax en Feyenoord is schrijnend... © Pro Shots

Als er een kans was de eeuwige rivaal een keer echt flink pijn te doen, dan was het zondag. Ajax waande zich tegen de Rotterdammers in een speeltuin en liet de ploeg van Jaap Stam alle kanten van de Johan Cruijff Arena zien.

De kleedkamer werd met een ruststand van liefst 4-0 opgezocht, maar na rust leek de ergste storm wel overgewaaid. Ajax deed het rustiger aan en dus werd de 4-0-ruststand tevens de eindstand.

Jens Toornstra vond de tik op de billen van zijn ploeg vervelend, maar niet iets om je voor te schamen. “4-0 verliezen in de Johan Cruijff Arena is denk ik niet beschamend. Het is wel zwaar teleurstellend als je na zeven minuten al op een 2-0-achterstand staat. We waren helemaal niet bij machte er een wedstrijd van te maken", aldus Toornstra tegenover NUsport.

Niet beschamend dus... Daar zal de gemiddelde supporter in Rotterdam anders over denken, maar als Toornstra bedoelt dat het kwaliteitsverschil tussen Ajax en Feyenoord enorm is, dan heeft hij gelijk. Dat werd schrijnend duidelijk. Het contrast was ronduit pijnlijk. Door een Rotterdamse bril bekeken dan.

Toornstra: "Je kan ons wel verwijten dat we het niet compact hielden in de openingsfase. Ajax is een ploeg die heel makkelijk voetbalt met veel beweging. Hun spelers moeten natuurlijk gedekt worden, maar het is niet zo dat wij bewust de afspraken niet nakomen. Het gebeurt allemaal in een flits van een seconde."

Na rust had Toornstra de mazzel dat Ajax een tandje of wat terugschakelde en ook nog wat kansen om zeep hielp. De score had anders flink uitgebouwd kunnen worden richting een daadwerkelijk beschamende nederlaag.