Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Quiz: noem alle Belgen die voor Ajax voetbalden!

Ajax maakt zich op voor een Europese ontmoeting met een tegenstander uit België. De dubbele ontmoeting met Standard Luik is een mooie aanleiding voor een quizje. Het lijkt allemaal zo simpel, maar weet jij de tien Belgen te noemen die het Ajaxshirt droegen?

06 augustus 2018 - 11:15
UsershyraDesktopajax_dataimagese4e35cb3cc7af04160e33c2fc7ef8630_normal

Ajax had lange tijd een soort haat/liefdeverhouding met Belgen en het wilde allemaal niet zo vlotten, maar vooral onder Frank de Boer kon Ajax eigenlijk niet zonder onze zuiderburen. Er werden successen gevierd en transfers gemaakt.

De succesverhalen zijn bekend en lepelen jullie waarschijnlijk zo op, maar ken je ook de andere, minder succesvolle Belgen? We zijn eens benieuwd! Het gaat in totaal om tien Belgen, van wie er eentje een dubbele nationaliteit heeft.

We zijn ook op zoek naar Belgen die daadwerkelijk het eerste elftal hebben gehaald. Er maakten ook Belgische talenten deel uit van de jeugdopleiding die nooit hun debuut hebben gemaakt. Als je hun namen nog weet te noemen, mag je ze alsnog vergeten.

Veel succes en we zijn benieuwd naar jullie score!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >