Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax wil uitleg van Krikke én eist uitkaarten Feyenoord op

Wij als supportersvereniging vroegen Ajax om een update over de status van uitsupporters bij ADO en Feyenoord. Ajax blijkt stevige stappen te hebben ondernomen. Hier zijn wij blij mee.

12 december 2018 - 09:10
ajax-feyenoord-ado-1200

Enkele weken geleden, om precies te zijn op 6 november jl., kwam de gemeente Den Haag met het voor alle betrokkenen onverwachte bericht naar buiten dat er ook dit seizoen geen uitsupporters welkom zijn in Den Haag bij de wedstrijd ADO Den Haag - Ajax.

Eerder dit seizoen kwam een dergelijk bericht tot ons vanuit de directiekamer van de club Feyenoord inzake de Klassieker in Rotterdam.

In beide gevallen hebben wij als supportersvereniging laten weten ons niet neer te leggen bij een dergelijke eenzijdige mededeling. We zijn dan ook direct met Ajax in gesprek gegaan over de te ondernemen stappen over beide wedstrijden.

We vroegen de Ajaxdirectie vanmorgen om een statusupdate over het toelaten van Ajax supporters bij de uitwedstrijden in Rotterdam en Den Haag in de tweede seizoenshelft.

Een woordvoerder van Ajax laat ons weten dat eerder deze week vanuit de Ajaxdirectie een brief is gestuurd aan burgemeester Krikke van Den Haag, waarin is verzocht om een verdere onderbouwing van haar besluit en het complete verslag van het grondige onderzoek waarmee de burgemeester schermt in het door haar uitgebrachte persbericht.

Ajax eist via een brief aan Feyenoord de toegangskaarten voor het uitvak op

Ook de club uit Rotterdam-Zuid kreeg een dergelijke brief. In dit schrijven eist de Ajaxdirectie de toegangskaarten voor het uitvak op en verzoekt men de Feyenoord-directie dringend aan deze reglementaire verplichting te voldoen.

Op beide brieven verwacht Ajax binnen afzienbare tijd antwoord. Daarna beraden wij als SV Ajax samen met Ajax ons op verdere stappen.

Dit alles om te komen tot een gelijk speelveld waarbinnen beide supportersgroeperingen in een en hetzelfde stadion zoals ‘het regelement wedstrijden betaald voetbal’ van de KNVB ook voorschrijft kunnen genieten van een mooie pot voetbal.

SV Ajax kan niet accepteren dat Ajacieden niet in de gelegenheid zijn om hun club aan te moedigen, want juist daardoor is er een ongelijk speelveld.

Tot de dag van vandaag hebben wij steeds vertrouwen gehad in het gevoerde proces en zijn dan ook blij met de door Ajax ondernomen stappen. Wij blijven geloven dat voetbal voor iedereen is. Gezamenlijk met alle partijen willen wij dan ook een sportief feest voor iedereen realiseren.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >