Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Ligt en Ajax praten over opwaardering contract

Matthijs de Ligt is niet meer weg te denken uit de defensie van Ajax. Het negentienjarige eenmansdestructiebedrijf krijgt daarom loon naar werken via een salarisverhoging.

05 november 2018 - 08:42
de-ligt-1200
De Ligt wint een kopduel tijdens Feyenoord-thuis © Ajax Images

Dit lezen we in De Telegraaf, die na afloop van Ajax - Willem II (2-0) sprak met de international. De salarisverhoging betekent overigens niet dat de contractduur automatisch verlengd wordt. Zijn huidige contract loopt tot de zomer van 2021 en dat wijzigt vooralsnog niet.

Het is vooral een beloning voor de ontwikkeling die De Ligt in Amsterdam maakt. De jonge Ajacied is een absolute sterkhouder, waarvan de kans enorm is dat hij al aan zijn laatste jaar in de Johan Cruijff Arena bezig is. Ook Marc Overmars liet al weten dat hij komend jaar zo'n drie a vier spelers moet laten gaan. Daar is De Ligt er waarschijnlijk een van. Aasgieren cirkelen dagelijks boven de Arena.

Het weerhoudt de club er niet van om zijn speler te belonen met een financiële opwaardering van zijn verbintenis. Hierdoor komt hij qua salaris ongeveer op hetzelfde niveau als dat van de andere grootverdieners Dusan Tadic, Daley Blind en Hakim Ziyech. Gezien de prestaties van de jonge Ajacied is de opwaardering niet meer dan logisch.

"Ik heb heel goede gesprekken gevoerd met Ajax en we zijn op de goede weg om mijn contract op te waarderen," vertelt De Ligt aan de wakkere krant. "Een opwaardering houdt in dat je er geld bij krijgt. Het is een signaal van Ajax naar mij toe. De relatie is goed."

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >