Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Dolberg is zich van geen kwaad bewust over rol bij eerste treffer

Het werd geen klassieke klassieker, al won Ajax natuurlijk wel weer gewoon. Dit keer met 3-0. Het duel werd in feite al na zes minuten beslist, vanwege de rode kaart voor Jeremiah St. Juste. Kasper Dolberg wist toen eigenlijk wel al genoeg.

29 oktober 2018 - 14:14
dolklascar

Wanneer wist je dat Ajax ging winnen, duurde dat zes minuten of 22 minuten?
“Ik denk dat ik het in de zesde minuut wel wist. We gingen de wedstrijd in met het idee dat we moesten winnen. En niet dat we in minuut zes al hadden gewonnen, maar onze opdracht werd wel een stuk eenvoudiger. Misschien dachten we er zelfs een beetje te gemakkelijk over, want we kakten in. De wedstrijd bloedde daardoor een beetje dood.”

Wat vond je van de manier waarop Feyenoord aan de wedstrijd begon?
“Drie gele kaarten in tien minuten tijd, dat gebeurt alleen als je agressief begint. En dat hadden wij ook wel verwacht van Feyenoord. Het was geen grote verrassing, want zo gaat het altijd. Hun spelers kwamen een paar keer te laat in, dan krijg je kaarten. Ze hadden vast niet de intentie om ons te trappen of rood te pakken. Het gaat om split seconds. En misschien was St. Juste wel meer dan een seconde te laat, dat kan.”

Kun je ons meer vertellen over jouw rol bij het eerste doelpunt?
“De keeper verspeelde de bal en liet ‘m door zijn benen rollen. Ik dacht bij de bal te kunnen, maar dat lukte toch niet. Heel misschien dat ik zijn arm raakte. Ik kon zien dat het een doelpunt was, want de bal was over de lijn. Ik heb een kort filmpje gezien, maar ik vind het allemaal erg moeilijk te zeggen. Als ik eerlijk ben, vermoed ik dat ik de keeper niet raakte.”

Was er bij jou nog twijfel of het doelpunt wel telde?
“Ik realiseerde eigenlijk totaal niet dat er gefloten kon worden voor een vrije trap voor Feyenoord. Ik zag alleen dat de bal over de lijn was en dat het doelpunt werd goedgekeurd. Bij mij was er geen enkele twijfel.”

Dan kom je met 1-0 voor tegen tien man, wat gebeurde er daarna?
“We begonnen te langzaam te voetballen en we maakten te veel fouten. Daardoor werd het een beetje een rare wedstrijd, waarin we veel heen en weer aan het rennen waren. We maakten te veel fouten ten opzichte van onze goede wedstrijden.”

Ajax hoefde niet diep te gaan, ging het soms te gemakkelijk?
“Dat is lastig te zeggen. Feyenoord stond erg teruggetrokken. Ik weet niet wat het was. We speelden te traag, hadden te veel balcontacten nodig en gingen misschien te snel op zoek naar een mooie bal. Feyenoord kon of wilde niet, wij voelden ons te comfortabel. We speelden niet zo goed als we kunnen en maakten het onszelf toen moeilijk.”

De 2-0 was uiteraard erg welkom, maar misschien ook wel omdat Feyenoord een paar keer gevaarlijk counterde?
“Feyenoord kwam er diverse keren gevaarlijk uit, dat klopt. We staan normaal beter. Nico Tagliafico speelde wel goed, hij was erg sterk. Maar het werd ondanks een man extra een paar keer drie verdedigers tegenover drie aanvallers. Daar gingen dingen fout. Alles bij elkaar speelden we geen goede wedstrijd.”

Trainen jullie wel eens op elf tegen tien?
“Nee, niet echt. Dat doen we niet. Of het een goed idee is? Dat valt moeilijk te zeggen. Het gebeurt ook niet zo vaak dat je een mannetje meer hebt. Soms een halfuurtje of zo, maar ja. Een mannetje meer moet het eigenlijk alleen maar gemakkelijker maken. We moeten er slimmer mee omgaan, maar erop trainen hoeft niet.”

Vond jij het een echte klassieker?
“Het blijft bijzonder, maar het valt moeilijk te zeggen.”

Waarom ging je na je wissel de spelerstunnel in?
“Ik had wat droge kleren nodig, het was een beetje koud. Niet vanwege een blessure, hoor.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >