Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Oranje en trio Ajacieden houden stand tegen België

Het Nederlands elftal boekte dinsdag wederom een prima resultaat door in België met 1-1 gelijk te spelen tegen de huidige nummer één van de wereld. Drie Ajacieden stonden aan de aftrap.

16 oktober 2018 - 22:37
bel-ned-1200
Captain Blind verliest het kopduel van Hazard. © Pro Shots

Oranje was op flink wat plekken gewijzigd ten opzichte van de ploeg die Duitsland zaterdag nog met 3-0 versloeg. In Brussel schreef bondscoach Ronald Koeman zes nieuwe namen op het wedstrijdformulier.
 
Matthijs de Ligt en Daley Blind stonden wederom aan de aftrap. Blind stond als controlerende middenvelder ingetekend en droeg de aanvoerdersband, omdat Virgil van Dijk rust kreeg. Dat laatste gold ook voor Frenkie de Jong. Toch begon Oranje met drie Ajacieden in de basis, want ditmaal kreeg Donny van de Beek een startbewijs van Koeman.
 
Ook de formatie van de Rode Duivels was op vijf plaatsen gewijzigd ten opzichte van het duel met Zwitserland (2-1-winst), maar België hield de super-de-luxe voorste linie met Eden Hazard, Romelo Lukaku en Dries Mertens in stand. Oranje kon dus sowieso aan de bak.
 
Helemaal lekker ging dat niet, want na amper vijf minuten kogelde Mertens een afvallende bal snoeihard in de rechterbovenhoek achter Jasper Cillessen: 1-0. De intenties van de freewheelende Belgen waren gelijk duidelijk en Oranje moest vol in de achteruit.

Na de pauze kreeg De Ligt rust voorgeschreven, hetgeen in huize Ten Hag vermoedelijk met applaus werd ontvangen.

Na zo’n twintig minuten leek het bij vlagen hautain spelende België uitgeraasd. Prompt kreeg Memphis een aardige kans om te scoren, maar zijn schot ging tegen de benen van doelman Simon Mignolet.
 
Toch zou de gelijkmaker snel vallen. Extreem knullig balverlies van de Belgen leidde een fraaie Oranje-counter in. Van de Beek onderschepte en vond Memphis in de diepte. De aanvaller behield het overzicht en bediende debutant Arnaut Danjuma Groeneveld. De jongeling van Club Brugge bleef uiterst kalm en schoof de 1-1 keurig achter Mignolet.
 
Na de pauze kreeg De Ligt rust voorgeschreven, hetgeen in huize Ten Hag vermoedelijk met applaus werd ontvangen. Blind zakte derhalve een linie. Invaller en debutant Pablo Rosario nam diens plek op het middenrif over. Ook België wisselde naar hartenlust en daar werd de burenruzie niet direct leuker van.
 
Na een uur spelen ging ook Van de Beek naar de kant, waardoor Blind als enige Ajacied overbleef. Koeman gaf hiermee gehoor aan de oproep van Erik ten Hag om rekening te houden met het drukke programma van zijn club.
 
De tweede helft was niet heel bijzonder. De Belgen deelden nog wat plaagstootjes uit, maar Cillessen toonde dat het gemis aan wedstrijdritme zijn reflexen niet heeft aangetast. Nathan Aké was nog het dichtst bij een treffer, maar zijn spijkerharde kopbal werd door Mignolet gekeerd.
 
Zo eindigde hoofdstuk 127 van de Derby der Lage Landen in een 1-1-gelijkspel. Daarmee is de interlandperiode afgelopen en kunnen we uitkijken naar zaterdagavond. Dan hervat Ajax de competitie in het Abe Lenstra Stadion. Fijn!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >