Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tegenvaller Ten Hag: Dolberg tot februari uitgeschakeld

Erik ten Hag ondertekende zaterdag zijn contract bij Ajax, maar is zijn termijn begonnen met een grote domper in strijd om het kampioenschap. De ernst van de in thuiswedstrijd tegen Willem II opgelopen blessure van Kasper Dolberg is bekend. Schade: twee maanden herstel.

06 januari 2018 - 12:49
UsershyraDesktopajax_dataimagese48cf65f88f7bfc83718e772cc16cb53_normal
Dolberg ten gronde. © Pro Shots

Dat Dolberg de blessure überhaupt opliep was te wijten aan het kwetsuur van Klaas Jan Huntelaar. Huntelaar moest zich na veertig minuten laten vervangen door Dolberg; laatstgenoemde nam overigens wel de belangrijke 2-1 voor zijn rekening.

De Deen maakte de wedstrijd vol, al zij het niet van harte. Bij begin van de winterstop liet hij zich in eigen land onderzoeken. Nader onderzoek in Amsterdam liet blijken dat hij een scheurtje in een bandje van zijn middenvoet heeft opgelopen.

Ajax communiceert dat de spits ‘in ieder geval tot februari’ is geschakeld. Daarin zit opgesloten dat het ook langer kan duren. Naar verwachting zal Huntelaar zijn plek innemen, waar Mateo Cassierra doorschuift vanuit Jong Ajax om plaats te nemen op de bank. 

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >