Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax schrapt voorlopig Fun Games en Dizzy Penalties

Bij thuiswedstrijden van Ajax worden voorlopig geen rustactiviteiten georganiseerd op het speelveld. Dit om de grasmat zoveel mogelijk te sparen. Dit heeft de club aan Supportersvereniging Ajax laten weten.

10 december 2017 - 09:00
UsershyraDesktopajax_dataimages86a2cedeea83f47c958059125566280e_normal
Kijk de blik in die ogen. Pure concentratie. Die bal moet wel raak zijn geweest! © Sjoerd Tullenaar

“Ajax en de Amsterdam Arena doen er alles aan om het speelveld voor wedstrijden van Ajax zo optimaal mogelijk te maken en te houden,” stelt Ajax in een reactie richting Supportersvereniging Ajax.

“Deze periode heeft de grasmat extra aandacht nodig. Om de belasting van het veld tot een minimum te beperken, vinden tot aan de winterstop geen andere activiteiten dan de wedstrijden plaats. Dit betekent dat de wekelijkse zaterdagtraining van het eerste elftal dit jaar niet meer in het stadion plaatsvindt.”

Concreet betekent het besluit van Ajax dat er - tijdens de drie resterende thuisduels voor de winter - geen Fun Games zijn voor leden van de Ajax Kids Club (6 t/m 12 jaar). We kennen het allemaal: tijdens de rust van elk thuisduel mogen kinderen in thuis- en uitshirt shootouts doen op de goals. Het ziet er vaak koddig uit.

Ook het fenomeen Dizzy Penalties wordt voorlopig even geschrapt. Deze zouden weer plaatsvinden in de rust van Ajax - Excelsior, maar omwille van het gras gaat ook dit niet door.

Fabian Nagtzaam, directeur van Supportersvereniging Ajax, vindt het besluit vanuit de club jammer, vooral voor de supporters.

“Voor onze jongste leden zijn de Fun Games fantastisch. Scoren in een volle Arena met een ererondje na afloop? Hoe gaaf is dat? Voor kinderen is dat een droom. En ook voor het publiek is het leuk om naar te kijken. Dat laatste geldt ook zeker voor de Dizzy Penalties.”

“Natuurlijk willen we allemaal een goede grasmat,” vervolgt Nagtzaam. “Wij snappen dat Ajax daar veel aan gelegen is en terecht. Wel vragen wij ons af in hoeverre kinderen van hooguit 15 kilo de grasmat schade aandoen. Vanaf de klassieker op 21 januari verwachten wij dat onze Ajaciedjes tijdens de rust weer over het veld kunnen dartelen. De droom voor onze jongste leden om op het veld van de Johan Cruijff Arena de bal in het net te kunnen schieten moeten wij in ere houden.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >