Ten Hag voegt Bogarde toe aan staf vanwege houding en winnaarsmentaliteit - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Ten Hag voegt Bogarde toe aan staf vanwege houding en winnaarsmentaliteit

Winston Bogarde is in zijn rol als assistent-trainer bij het eerste elftal al een halfjaar ongeslagen. Helaas werd er in die periode slechts één wedstrijd gespeeld, al was dat wel het achteraf onwijs belangrijke uitduel met sc Heerenveen (1-3). Erik ten Hag legt uit waarom Bogarde definitief promoveert.
Je begrijpt direct waarom Ten Hag het over uitstraling heeft. © Pro Shots

Bogarde werd voor Heerenveen-uit aan de trainersstaf toegevoegd omdat onder meer Christian Poulsen vanwege coronaverdenking thuis moest blijven, maar de korte samenwerking van toen werd in de tussentijd uitgebreid naar een definitief dienstverband.

Het was slechts de eerste training, maar Bogarde liet zich zaterdag direct gelden tijdens de sessie en zat er bovenop tijdens onder meer de rondootjes. Die rondootjes lijken altijd wat onschuldig, maar er gebeuren op zulke momenten allerlei veelzeggende zaken.

Hoe dan ook, wij van Ajax Life zijn wel eens benieuwd: waarom wilde Ten Hag graag Bogarde toevoegen aan zijn staf? “Ik denk dat Winston goed in de staf past omdat het belangrijk is dat je complementair bent. Winston brengt met zijn houding een bepaald winnaarsgedrag binnen en hij brengt het ook op een bepaalde manier.”

“Het is een goede prikkel. Voor de staf, maar ook het team. Ik heb er hoge verwachtingen van dat het allemaal goed functioneert, want het team moet een eenheid zijn maar de staf net zo goed,” vervolgt Ten Hag. “Winston is soms wat expressiever dan een ander.”

Met Poulsen heeft Ten Hag ook al iemand die in het veld als rouwdouwer kon opereren. Bogarde komt daar nu bij. Maar wat maakt de winnaarsmentaliteit van Bogarde anders dan die van Ten Hag, Reiziger en Witschge? “Als we met z’n allen aan tafel zitten, zie ik een stel winnaars. Dat zijn we allemaal.”

Maar toch is er meer, aldus Ten Hag: “Er zijn veel mensen die dat kunnen communiceren, zeg maar in een non-verbale overdracht. Het gaat erom dat het in samenhang gaat, dat de samenwerking goed is. Daarom heb ik Winston toegevoegd. Hij heeft zich op een goede manier laten zien bij Jong Ajax en doorontwikkeld. Daarom is het voor mij een heel logische stap, hij past er prima bij.”

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax