Vreugde Ten Hag om uitgeruste sleutelspelers slechts van korte duur - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Vreugde Ten Hag om uitgeruste sleutelspelers slechts van korte duur

Behalve de jongelingen staan ook de sleutelspelers te trappelen om weer te voetballen. Dat is wel eens anders geweest, als het ging van eindtoernooi naar voorronde, naar eredivisie en noem maar op. Ongekende luxe voor Erik ten Hag. Maar die vreugde is slechts van korte duur.
Ajax begint straks met een topfitte selectie aan het nieuwe seizoen. © Pro Shots

Er is sinds half maart door geen enkele Ajacied meer gevoetbald. Dat is toch alweer een halfjaar geleden, terwijl er voorheen in zo’n periode vele tientallen wedstrijden in allerlei verschillende (internationale) competities werden afgewerkt. De resetknop is als het ware keihard ingedrukt.

Dat is niet alleen maar slecht. “Onze spelers hebben er absoluut baat bij gehad. Die jongens waren zo overbelast en hebben lange tijd op de toppen van hun tenen gelopen,” aldus Ten Hag in gesprek met Ajax Life. Toch juicht de trainer ook niet te vroeg, want: “We hebben er niets van geleerd.”

Er speelt achter de schermen werkelijk waar van alles: een seizoen van normale lengte moet nu in stukken minder tijd worden gepropt, waarna het uitgestelde EK 2020 wacht en vervolgens is het in sneltreinvaart weer door, waarna voor je het weet het winterse WK 2022 alweer voor de deur staat.

Ter illustratie: de eredivisie gaat ook pas van start na het spelen van een serie van drie interlands. “Vanaf september is het schema tjok-, tjok en tjokvol. De belasting wordt vele malen erger dan voorheen, want er zit niet eens winterstop in het schema,” doet de trainer zijn beklag.

Het scheelt dat Ajax een rustige aanloop kent naar de start van de eredivisie. Er is zelfs sprake van een ongekende luxe in vergelijking met voorgaande seizoenen, want waarschijnlijk hoeft er nu geen voorronde gespeeld te worden en volgt een direct startbewijs voor de Champions League.

Uiteraard wil Ten Hag eerst zien en dan pas geloven dat Napoli of Olympique Lyon de Champions League niet per ongeluk wint – en die dreigementen van AZ, ach ja… – maar hij beseft zelf ook dat de benadering tijdens deze voorbereiding toch anders is dan voorgaande jaren.

“Als alles volgens plan verloopt, krijgt Ajax een direct startbewijs voor de Champions League en daar werken we rustig naartoe. We moesten voorheen wat meer forceren. Je moest direct resultaten halen, anders was het over en uit in een voorronde. Om dat te bereiken, hebben we soms processen doorgedrukt terwijl je het liever anders zou doen.”

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax