Ten Hag denkt direct aan VAR als hij één spelregel mag veranderen - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Ten Hag denkt direct aan VAR als hij één spelregel mag veranderen

Erik ten Hag had de eer om hoofdpersoon te zijn in het laatste vragenvuur van seizoen 2019/2020. Alle vragen en antwoorden staan netjes afgedrukt in ons magazine, die vorige week bij al onze leden is bezorgd. En stel nu eens dat de trainer een spelregel zou mogen veranderen...
Ten Hag is niet tegen de VAR, maar ziet ruimte voor verbetering. © Pro Shots

Het antwoord op die vraag, gesteld door Erik van Lohuizen (23), is absoluut interessant! Want wat blijkt? Ten Hag wil dat er anders wordt omgegaan met de VAR. De trainer stoort zich aan de ophef die VAR-beslissingen veelal met zich meebrengen en vermoedt dat het anders kan.

“Ik ben in de basis voor de VAR, maar de uitleg heeft alleen maar tot meer discussie geleid. Ik ben voor fairplay. Dat effect zou de VAR moeten hebben, maar ik denk dat het tegenovergestelde waar is,” aldus Ten Hag tegenover Ajax Life.

Dat heeft te maken met interpretatie, vermoedt de trainer. “Als we verder zijn in het VAR-proces komt dat effect er wel. Tot nu toe heeft het heel veel irritatie opgeleverd. Ik zeg dus niet dat we met de VAR moeten stoppen, maar dat het ontwikkeld moet worden, zodat het beter wordt.”

Het hele Vragenvuur met Ten Hag lees je in magazine Ajax Life 11. Deze valt exclusief bij leden van Supportersvereniging Ajax (Ajax Life en Ajax Jonge Schare) op de deurmat. Het blad ook ontvangen? Sluit je dan snel aan!

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax