Van Leer verruilt dood spoor bij Ajax voor Sparta - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Van Leer verruilt dood spoor bij Ajax voor Sparta

Goed nieuws, zo kunnen we dit toch wel noemen. Het is waarschijnlijk voor alle partijen beter dat Benjamin van Leer erin is geslaagd om een uitweg te vinden vanuit de doodlopende straat waarop hij bij Ajax was beland. De doelman maakt de overstap naar Sparta.
Het enige officiële optreden van Van Leer in beeld gevangen. © Pro Shots

De veelbelovende Van Leer kwam in de zomer van 2017 over naar Ajax. Hij had tijdens de twee voorafgaande seizoenen goede dingen laten zien onder de lat bij Roda JC en de verwachtingen waren stiekem best hoog, maar het werd ‘m helaas niet.

De keeper kwam tot slechts één optreden in de hoofdmacht van Ajax. Hij mocht keepen tijdens de KNVB-bekerwedstrijd tegen SVV Scheveningen (1-5). Waarschijnlijk herinner je je deze wedstrijd niet vanwege Van Leers debuut, maar omdat de wedstrijd in het stadion van ADO Den Haag werd gespeeld.

Helaas bleek debuteren voor Van Leer geen opmaat naar meer. Nee, dit zou het hoogtepunt in dienst bij Ajax worden. De doelman kampte nadien met een zware knieblessure en leek nooit echt meer de oude te worden. Hij werd in de tussentijd van de bank verdreven door Kostas Lamprou, die inmiddels zijn heil lijkt te gaan zoeken bij RKC Waalwijk.

Er zat voor Van Leer niets anders meer op dan meetrainen met Jong Ajax, maar een serieus duel zou hij nooit meer keepen. Best sneu eigenlijk. Ook een verhuurperiode bij NAC werd geen succes, want het seizoen eindigde met degradatie.

Maar nu heeft ook de inmiddels 28-jarige Van Leer een nieuwe werkgever. Hij tekent voor twee seizoenen bij Sparta. De club van Rotterdam toonde eerder belangstelling voor Maarten Stekelenburg, maar die gaf uiteraard de voorkeur aan een terugkeer bij Ajax.

Van Leer lag nog een jaartje vast bij Ajax – tot 2021 dus – waardoor deze transfer de club ook nog wat salariskosten scheelt.

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax