Ambitieuze Álvarez ziet geen excuses meer voor volgend seizoen - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Ambitieuze Álvarez ziet geen excuses meer voor volgend seizoen

Edson Álvarez kende een moeilijk en turbulent debuutseizoen in Amsterdam. De Mexicaan schoot uit de startblokken bij Ajax, maar viel vervolgens – mede door privéproblemen – ver terug. Nu hij helemaal is gewend aan zijn nieuwe omgeving, ziet de verdediger geen excuses meer voor volgend seizoen.
Álvarez weet dat hij veel meer kan laten zien. © Pro Shots

Er hing aan Álvarez een prijskaartje van liefst 15 miljoen euro. En bij hoge transfersommen horen nu eenmaal ook hoge verwachtingen. De Mexicaan leek die verwachtingen aan het begin van het seizoen ook waar te gaan maken, want zowel tegen Apoel Nicosia (2-0) als OSC Lille (3-0) wist hij een belangrijk doelpunt te maken.

Toch wist Álvarez zijn goede start in Amsterdam geen vervolg te geven. “Toen ik binnenkwam bij Ajax voelde ik me goed en kon ik makkelijk mee met het ritme van de groep. Maar daarna werden er beslissingen genomen die niet goed bij me pasten en voetbalde ik niet meer. Daardoor verloor ik het ritme,” legt de verdediger uit aan het eigen clubkanaal.

De slechtere periode van Álvarez was onder andere het gevolg van de moeilijke privésituatie waarin hij verkeerde. De Mexicaan moest zijn vriendin en pasgeboren dochtertje een tijdje missen door allerlei ingewikkelde Nederlandse regels. “Het probleem met mijn familie heeft ook veel invloed gehad, maar ik ben nu weer heel gelukkig en heb veel nieuwe energie.”

Ondanks dat Álvarez zijn eerste seizoen in Amsterdam vooral doorbracht als bankzitter, wil hij niet te veel achterom kijken. “Het eerste jaar is altijd lastig voor nieuwe spelers. Het is een jaar van aanpassen. Ik neem afstand van de slechte dingen, wil ervan leren en vooruit kijken. Komend jaar is er geen excuus, dan moet alles goed gaan.”

Aan ambitie is er bij Álvarez in ieder geval geen gebrek. De Mexicaan stelt dat hij wil spelen volgend seizoen, alle wedstrijden om precies te zijn. “Ik wil dat het het beste seizoen van Ajax wordt. Ik weet dat ik veel meer kan laten zien. Ik wil de mensen geven wat ze van me verwachten. Dat is mijn doel.”

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax