Eredivisie in coronatijd standaard op zondag- en maandagavond - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Eredivisie in coronatijd standaard op zondag- en maandagavond

Aankomend seizoen gaat er standaard worden gevoetbald op zondagavond om 20.00 uur. Daarover bereikten alle eredivisieclubs een akkoord. Daarnaast gaat de bal ook op maandagavond rollen zolang er geen publiek bij de duels aanwezig kan zijn.
Er zijn ook flink wat wijzigingen in de overige aftraptijden. © Pro Shots

Het gebeurde afgelopen seizoen al enkele keren dat er een eredivisieduel op zondagavond werd afgewerkt. De extra aftraptijd kon niet altijd rekenen op de steun van supporters, maar het bood wel wat meer ruimte om te schuiven in het competitieschema en clubs die doordeweeks Europees speelden extra rust te geven.

Waar de zondagavondwedstijd dus normaal gesproken optioneel was, wordt deze aankomend seizoen als nieuwe standaard aftraptijd ingevoerd, zo lezen we in De Telegraaf. Verder zijn er ook flink wat wijzigingen in de overige aftraptijden. Een competitieweekend start voortaan op vrijdag om 18.30 uur, waarna er ook nog een duel om 21.00 uur wordt afgewerkt.

De late zaterdagavond wedstrijd schuift een kwartiertje op, van 20.45 naar 21.00 uur. Voor de liefhebbers is er trouwens ook al een duel om 18.30 uur. De zondag blijft zoals die is, maar dus wel inclusief de nieuwe standaard zondagavondwedstrijd. De kijkers van Studio Sport hoeven zich trouwens geen zorgen te maken, want er kan om zondag om 19.00 uur nog steeds met het bord op schoot naar alle samenvattingen worden gekeken.

Om de aanpassingen allemaal nog iets ingrijpender te maken, wordt er ook een nieuwe aftraptijd van maandagavond 20.00 uur geïntroduceerd. Deze invoering zou normaal gesproken een doorn in het oog zijn geweest van de voetbalsupporters, maar nu er voorlopig zonder publiek wordt gespeeld, vormt dit niet direct een probleem.

Bovenstaande wijzigingen gelden alleen zolang er geen supporters welkom zijn. Als de deuren van de stadions weer worden geopend voor publiek, gaan de meeste aftraptijden weer terug naar zoals we zijn gewend. Met uitzondering van de zondagavond wedstrijd, want deze blijft ongeacht wel of geen toeschouwers gewoon staan.

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax