'Doodzenuwachtige' Van Praag herinnert zich felicitaties Berlusconi nog goed - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
keer gelezen

‘Doodzenuwachtige’ Van Praag herinnert zich felicitaties Berlusconi nog goed

Ajaxvoorzitter Michael van Praag vertelt in onze special 'Terug naar Wenen' over de ontmoetingen met AC Milan in het gouden seizoen 1994/1995. “Na afloop van de finale feliciteerde Silvio Berlusconi mij, als een echte gentleman.”
Van Praag spreekt Ajacieden in het Olympisch Stadion toe. © Ajax Images

Ajax was nog jong en onbevangen en won, verrassend, in de groepsfase twee keer met 2-0 van de grootmacht uit Noord-Italië. Toch was een derde keer winnen van de ervaren Milanezen uiteraard geen zekerheidje, helemaal niet in een finale, met alle Italiaanse revanchegevoelens.

Van Praag deelt dat hij op de dag van de finale ‘doodzenuwachtig’ was. Vroeger slikte hij pilletjes voor de wedstrijd om rustig te blijven, maar deze finale tegen Milan sloeg alles. Op de finaledag wandelde het Ajaxbestuur door de stad. Praatje met supporters hier, fotootje daar. De spanning steeg, onmiskenbaar. Toen naar het Ernst Happel Stadion, het ereterras op.

“De stoel naast mij was vrij. Twee minuten voor de aftrap kwam Berlusconi aangelopen. Die man had ik alleen nog maar op televisie en foto’s gezien. Hij had zo’n prachtige camelkleurige lange jas aan. Hij had zijn kleinzoontje bij zich, die zat de hele wedstrijd bij hem op schoot,” kan Van Praag zich nog herinneren.

De voorzitter liet lunches of diners met vertegenwoordigers van andere clubs altijd aan zich voorbij gaan, ook rondom de twee eerdere wedstrijden tussen Ajax en Milan, waardoor dit de eerste ontmoeting was tussen Van Praag en de even charismatische als flamboyante Italiaan.

Van Praag: “We schudden elkaar de hand, maar wisselden eerlijk gezegd amper een woord, alleen wat vriendelijkheden. Na afloop feliciteerde Berlusconi mij, als een echte gentleman. Hij is zelfs naar onze kleedkamer gegaan om alle spelers een hand te geven en te feliciteren. Dat zie je nooit, maar hij deed dat wel.”

De Ajax Life-special ‘Terug naar Wenen’ valt bij al onze leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare op de deurmat. Wil jij het reguliere magazine Ajax Life ook ontvangen? Sluit je dan snel aan bij SV Ajax!

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax