Ajax hoopt dat nagenoeg alle seizoenkaarten weer worden verlengd - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Ajax hoopt dat nagenoeg alle seizoenkaarten weer worden verlengd

Eens Ajacied, altijd Ajacied. Ajaxsupporters zijn trouw en dat bleek ook wel vorig jaar rond deze tijd, toen maar liefst 98 procent van alle seizoenkaarten werd verlengd. Maar nu heerst er crisis. Coronacrisis. Ajax hoopt alsnog gewoon soortgelijke cijfers te realiseren.
We snakken naar het moment waarop dit weer mogelijk is! © Sjoerd Tullenaar

Het is vanaf nu mogelijk om de seizoenkaart te verlengen, maar dit gebeurt in de wetenschap dat de tribunes van de Johan Cruijff Arena voorlopig nog niet volstromen. De bal gaat op z’n vroegst in september pas rollen en zelfs dan is het nog maar de vraag of er publiek welkom is.

Er wordt een beroep gedaan op de clubliefde van Ajacieden bij het kiezen voor verlenging van de seizoenkaart. Dat komt ongetwijfeld goed, al kun je nooit bij iedereen in de portemonnee kijken. Daarom is het prettig dat Ajax de voorgenomen prijsverhoging laat zitten.

Sterker nog, er wordt niet eens prijsindexatie toegepast. De prijs van een seizoenkaart voor komend seizoen is precies gelijk aan die van afgelopen seizoen. En als er in lege stadions moet worden gevoetbald, krijgen supporters per wedstrijd compensatie voor hun verlengde seizoenkaart.

“Wij hebben bewust gekozen om het risico van spelen zonder publiek volledig bij onszelf neer te leggen. Wij vinden dit duidelijk en gepast naar deze trouwe groep Ajacieden. Ons doel is om, net als in de afgelopen jaren, nagenoeg alle seizoenkaarten te verlengen. Die steun kan de club goed gebruiken,” reageert commercieel directeur Menno Geelen tegenover Ajax Life.

Geelen vervolgt: “We zijn erg blij met de grote groep supporters die vorige week heeft afgezien van compensatie voor het afgelopen seizoen. De blik gaat nu op komend voetbaljaar en ook daarover hebben wij goede gesprekken gevoerd met de Supportersvereniging Ajax en AFCA Supportersclub.”

Fabian Nagtzaam, directeur van de Supportersvereniging Ajax, vindt het zeer goed dat de club zijn supporters in deze tijden van afstand op nummer één zet. Dat is in het verre verleden ook wel eens anders geweest en dan werden er vanuit trots kritische noten gekraakt, maar hij voelt nu juist extra trots en steekt de loftrompet.

“Er is na zeer nauw overleg met de Ajaxdirectie en alle supportersgroeperingen een regeling tot stand gekomen waarbij elke supporter zijn geld terug kan krijgen als-ie er niet bij mag zijn. Ajax is zo ver mij bekend de enige club binnen Nederland die dit zo doet. Geen ingewikkelde regelingen met vouchers, geen gepush voor gold cards of noem maar op. Dat verdient een groot compliment,” aldus Nagtzaam.

Ook al is alles voorlopig anders, de directeur van SV Ajax weet zeker dat alle Ajacieden hun club blijven steunen. “Dat hebben wij als supporters in het verleden altijd gedaan en ook in de toekomst zullen we dat blijven doen. En wel in de geest van Bobby Haarms: onvoorwaardelijk en voor altijd. Ajax heeft juist nu ook in financieel opzicht onze steun keihard nodig, om structureel aan de top te blijven in zowel Nederland als Europa. Dat is wat wij willen en daarom staan wij ook in tijden van afstand dichtbij ons aller Ajax.”

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax