10 jaar later: Ajax en FC Timisoara kruisen weer de degens! - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
keer gelezen

10 jaar later: Ajax en FC Timisoara kruisen weer de degens!

Kun jij je nog herinneren hoe lastig Ajax het in 2009 had met FC Timisoara? Tien jaar later staat een heuse rematch op het programma, alleen dan allemaal nét effe anders. Een tof initiatief, lees maar!
Tof initiatief! © Polithenica Timisoara

Het FC Timisoara van destijds bestaat inmiddels niet meer. Daar liep van alles mis. De club ging verder onder de naam Polithenica Timisoara en wordt volledig gerund door supporters. Dat vinden we tof, maar ook de club uit Roemenië wordt financieel hard getroffen door het coronavirus.

De supporters die de club runnen kwamen daarom met een lumineus idee om toch wat centjes in de kas bij te schrijven. Het idee? De Europa League-groepsfase van seizoen 2009/2010 naspelen, maar dan online via het spel FIFA20.

En precies daar komt Ajax om de hoek kijken, want de twee clubs troffen elkaar in die groepsfase. De ploeg van toenmalig trainer Martin Jol had het knap lastig met het stugge Timisoara. In de JC Arena werd het 0-0 en het uitduel werd nipt gewonnen: 1-2.

Deze twee-tegen-twee e-sports-confrontatie is vanaf maandag 18 mei om 20.00 uur live te volgen en namens Ajax zit in ieder geval Dani Hagebeuk achter de knoppen. Bij de Roemenen bedienen Denis Butean en Edy Amariei de controllers.

Het idee is dat je voor 3,50 euro een kaartje kunt bestellen, om het digitale schouwspel te volgen. Daarmee ondersteun je Polithenica Timisoara, maar dat hoeft niet. Je kunt de wedstrijd ook gewoon gratis kijken via Facebook en YouTube. Doneren is een vrije keuze.

Wij vinden het in elk geval een tof initiatief, want goede supportersideeën kunnen we uitstekend waarderen!

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax