Ajax kan voor zomervoetbal 'gewoon' terecht in JC Arena - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Ajax kan voor zomervoetbal ‘gewoon’ terecht in JC Arena

Wel of niet eens met de 'Trumpiaanse' KNVB, Ajax moet er voorlopig rekening mee houden dat er komende zomer wordt gevoetbald. Het blijft afwachten of de eredivisie echt in de zomermaanden wordt uitgespeeld, maar alvast goed om te weten: de Johan Cruijff Arena is 'gewoon' beschikbaar.
Grote kans dat de tribunes leeg zijn als de eredivisie wordt hervat... © Pro Shots

Het lijkt erop dat de KNVB zich onder stevige druk van de Uefa gedwongen voelt om voorlopig al het (on)mogelijke te doen om de eredivisie alsnog te voltooien. Desnoods door verspreid over juni, juli en augustus nog competitieduels te spelen. Het levert een karrenvracht vol vragen op.

Wat gebeurt met spelers van wie het contract afloopt, kunnen er afspraken gemaakt worden tussen Ajax, Chelsea en Hakim Ziyech en is er wel een plek om te voetballen? Ja, zo blijkt. Ajax kan als vanouds terecht in zijn eigen, vertrouwde JC Arena.

“De Johan Cruijff Arena is deze zomer beschikbaar voor Ajax om thuiswedstrijden in te spelen. Wij faciliteren dit graag voor Ajax, als de club het wil,” reageert een woordvoerster van het stadion tegenover Ajax Life. Het scheelt enorm dat de JC Arena het uitgestelde EK zou huisvesten en er dus amper concerten op de planning stonden.

Als we kijken naar de kalender van evenementen in het stadion, komen we los van het afgelaste voetbal slechts Beyond Sensation tegen op 4 juli. Zelfs als dit feestje doorgaat, en dat is nog maar zeer de vraag, valt hier wel een mouw aan te passen bijvoorbeeld door een handig wedstrijdschema op te stellen. Hetzelfde geldt vast voor overige clubs en stadions.

Maar goed, eerst zien en dan pas geloven. Overmars dreigt niet voor niks Ajax mogelijk uit de eredivisie terug te trekken…

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax