Unieke beelden: Ajaxselectie 1994/95 traint naast De Meer - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
De beelden zijn niet van uitmuntende kwaliteit, maar geven een prima inkijkje hoe het er in 1994 aan toe ging. © Starfield Productions
Video
keer gelezen

Unieke beelden: Ajaxselectie 1994/95 traint naast De Meer

Michael Reiziger komt aanrijden in zijn Opel, supporters klampen Frank Rijkaard aan voor een fotootje en Marc Overmars lijkt te laat komen. We schrijven seizoen 1994/1995 en Ajax traint op de velden naast Stadion De Meer. Een camera draait en die beelden vinden we op YouTube.

We moeten wat in deze tijden van sociale isolatie, dus struinen we internet af naar unieke Ajaxbeelden van weleer. Bovenstaand filmpje, geschoten door ‘Starfield Productions’, geeft een bijzonder beeld van hoe het er midden jaren negentig aan toe ging.

De aanstormend Champions League-winnaar traint gewoon openbaar, in de schaduw van Stadion De Meer. Het zijn volstrekt andere tijden en het is echt geweldig dit soort amateurbeelden te bekijken.

Geen grote sponsor-Mercedessen op het parkeerterrein en supporters kunnen hun helden vragen om een foto. Weet je nog? Thuis het rolletje laten ontwikkelen en pas bij het ophalen van de foto’s wist je of ze gelukt waren. 

Het zijn mooie beelden. We zien routinier Rijkaard naar het veld lopen met jonge hond Patrick Kluivert aan zijn zijde. We zien Tarik Oulida – hij van die twee treffers tegen AEK Athene – zijn ‘bolide’ parkeren en we zien meer van De Meer.

Weemoed mensen. Weemoed.

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax