Vaarwel zonder afscheid - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Vaarwel zonder afscheid

Toen was daar minister Ferdinand Grapperhaus met de boodschap dat er tot 1 juni geen bijeenkomsten zijn. Logische maatregelen en dus ook geen voetbal. In het licht van de coronacrisis is dat natuurlijk totaal onbelangrijk, maar het stemt toch ietwat droevig, want wie zagen we voor het laatst in actie voor Ajax...?
Voor spelers die de club nu verlaten volgt geen staande ovatie in het stadion. © Pro Shots

De KNVB is nu aan zet om te bepalen hoe verder met de eredivisie. Dat er mogelijk geen kampioensschaal wordt uitgereikt zal wel. Wie heeft daar nu behoefte aan? Op deze manier tot kampioen gekroond worden, wil toch vrijwel niemand.

Vooral het besef – zomaar ineens – dat we Hakim Ziyech nooit meer in het shirt van Ajax zien, is toch ietwat gek… En wat gebeurt er met Andre Onana, Donny van de Beek, Nico Tagliafico, Joël Veltman, David Neres en Sergiño Dest? Hoeveel van die spelers hebben ongemerkt hun laatste duel in wit-rood-wit gespeeld?

En wat gaat Klaas Jan Huntelaar doen? Zijn contract loopt 30 juni af en dan kan het zomaar pats boem einde carrière zijn. Totaal roemloos. Hij had vast een afscheid met schaal voor ogen gehad, maar dat lijkt er niet in te zitten. Of plakt hij er nóg een jaar aan vast…? Het is allemaal onzeker.

Het Ajax van volgend seizoen is waarschijnlijk compleet anders dan waar we nu zo ontzettend abrupt mee geëindigd zijn

Normaal gesproken spelen voetballers nog een soort van afscheidswedstrijd. We leven dan met spelers naar de uitgang toe. Er volgt vaak een laatste applaus, zoals voor Lasse Schöne. Hij kon nog geëmotioneerd het uitvak bedanken in Arnhem. De wegen gingen scheiden en het wederzijds vaarwel was daar.

Voor spelers die de club nu verlaten, volgt geen staande ovatie in het stadion. En geen bedankje voor bewezen diensten. Voor al het moois dat vaak samen werd beleefd.

Het Ajax van volgend seizoen is naar alle waarschijnlijkheid een compleet ander Ajax dan waar we nu zo ontzettend abrupt mee geëindigd zijn. Zomaar ineens. Het boek dicht. Klaar. Einde oefening. Geen bedankje en ook geen applaus voor zij die de deur straks achter zich dichttrekken.

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax