Unieke beelden: kampioenswedstrijd 1995 in Olympisch Stadion vanaf tribune - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
Edgar Davids showt de schaal aan 42.000 Ajacieden in het Olympisch Stadion. © Ajax Images
Video
keer gelezen

Unieke beelden: kampioenswedstrijd 1995 in Olympisch Stadion vanaf tribune

We gaan gewoon verder met unieke beelden delen. Waarom? Omdat het fijn is in deze tijden van sociale isolatie. We nemen jullie mee terug naar 1995, toen Ajax de kampioenswedstrijd in het Olympisch Stadion speelde tegen FC Volendam.

We speurden YouTube weer af en stuitten daar op een oude video van Pi Alfa. Wederom een pareltje, want we zijn zomaar in één stap terug op die zondag 14 mei in 1995. Ruim 42.000 Ajaxsupporters genieten van het heerlijke weer en weten dat de schaal thuiskomt. Zet vooral je geluid lekker aan om dat extra stukje nostalgie in je naar boven te halen.

Een dag eerder deelden we nog beelden van het Olympisch Stadion in verval uit datzelfde jaar. De beelden hierboven komen dus eveneens uit 1995, maar tonen wel hoe onwijs sfeervol die betonbak was, zodra gevuld met supporters. De stemming was al ruim voor de aftrap euforisch, want niemand twijfelde eraan dat Ajax kampioen zou worden.

En dat gebeurde ook. Ajax won gemakkelijk met 4-1 van FC Volendam en Frank de Boer, Danny Blind, Ronald de Boer en Jari Litmanen verzorgden de productie. Het ‘we are the champions’ rolde meerdere malen van de tribunes en sjaaltjes gingen de lucht in. 

Het zijn fijne beelden om te zien. Misschien was je er zelf wel bij. Het geeft het tijdsbeeld van toen zó goed weer. En zo veel van deze video’s zijn er ook gewoon niet, want je had toen nog geen mobieltjes om de boel vast te leggen. 

Wie erbij was weet nog hoe mooi het was: na de uitreiking van de schaal met z’n allen in optocht naar het bordes van de Stadsschouwburg, waar de schaal nog heel vaak de lucht inging. Het kampioensfeest duurde tot in de late uurtjes, maar de spelers waren met hun hoofd ook al ergens anders…

De Champions Leaguefinale tegen AC Milan. De eerste prijs mocht dan binnen zijn, er zou nog veel meer moois volgen…

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax