Unieke beelden: rondleiding door Olympisch Stadion van 1995 - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
In het vervallen Olympisch Stadion van 1995 speelde Ajax grote wedstrijden. © Hans van Epen
Video
keer gelezen

Unieke beelden: rondleiding door Olympisch Stadion van 1995

Lang leve YouTube, zeker in tijden waarin het voetbal en de rest van het openbare leven zo goed als stilliggen. Er zijn pareltjes te vinden, zoals deze heerlijke rondleiding door het Olympisch Stadion in verval uit 1995. Voor velen een trip down memory lane, voor anderen een toffe geschiedenisles.

Als je deze beelden van Hans van Epen ziet, dan kun je je bijna niet voorstellen dat Ajax hier in 1995 nog zulke grote wedstrijden speelde. Je ziet betonrot, kapotte ramen, vermolmde houten bankjes en meer heerlijke ellende. Doe je best en je ruikt de frituurlucht, gebakken uitjes en de pisbakken. De lichtmasten geven het geheel een spookachtig beeld.

Het Olympisch Stadion anno 2020 ligt er inmiddels prachtig bij. Totaal gerenoveerd en ontdaan van de tweede ring. Mooi dat het is behouden. Toch roepen bovenstaande beelden bij menig Ajaxsupporter vast een fijn gevoel van nostalgie op. “Oh ja, zo zag het eruit…”

De beelden hierboven zijn gemaakt in 1995, het jaar waarin Ajax toch echt nog onwijs grote wedstrijden speelde in dit stadion in verval. Confrontaties die we nooit, nooit, maar dan ook nooit vergeten. Vooral zij die erbij waren zullen dankbaar zijn dat ze het meemaakten. Op de beelden zien we een leeg stadion, maar het kolkte als het vol zat…

Denk aan Ajax – PSV (1-0 en 1-1), Ajax – Feyenoord (4-1 en 1-2), Ajax – Hajduk Split (3-0), Ajax – Bayern München (5-2), de kampioenswedstrijd Ajax – FC Volendam (4-1), Ajax – Real Madrid (1-0), Ajax – Grasshopper Club (3-0) en Ajax – Ferencváros (4-0).

Genoeg geleuterd. Klik op play en ga even fijn terug in de tijd.

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax