Unieke beelden: op de tribune bij Ajax - FC Utrecht in Stadion De Meer - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
Het presenteren van de opstellingen ging even anders dan hoe het nu in de JC Arena gaat! © Giorgio Zanella
Video
keer gelezen

Unieke beelden: op de tribune bij Ajax – FC Utrecht in Stadion De Meer

Tja, soms stuit je op tof beeldmateriaal dat al sinds 2013 op YouTube zwerft. Dusdanig tof materiaal dat het bijna een misdaad zou zijn om het niet verder te delen. Het gaat om een beelden vanaf de tribunes in Stadion De Meer, geschoten op 20 augustus 1995. Doe je zelf een plezier en ga kijken.

Het is vandaag de dag normaal om video’s te maken op de tribunes. We hebben allemaal een smartphone en een filmpje schieten is zo gepiept. Dat was in 1995 natuurlijk nog niet zo. De 19.600 supporters op de tribune waren nog helemaal niet bezig met die dingen. Daarom is bovenstaande video van YouTube-gebruiker Giorgio Zanella zo ontzettend tof.

Als gezegd, de beelden circuleren al een poosje op YouTube, maar ze waren ons in elk geval niet eerder opgevallen. Jou mogelijk ook niet, dus doe er je voordeel mee. 

We gaan in één klap 25 jaar terug in de tijd en bevinden ons zomaar in Stadion De Meer. Door het kijken van de video krijg je een toffe indruk van hoe het was om daar een Ajaxwedstrijd mee te maken. Gaaf om her te beleven voor zij die het meemaakten en voor Ajacieden die De Meer enkel kennen van verhalen juist een prachtige kennismaking.

Het gaat om de wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht, die in 4-0 eindigde. Edgar Davids, Patrick Kluivert, Danny Blind en invaller Martijn Reuser waren verantwoordelijk voor de treffers. Afijn, doe jezelf een plezier en dompel je onder in een stukje heerlijke nostalgie. 

Het begint allemaal rustig, maar naarmate de wedstrijd eenmaal op gang komt, begint het publiek zich heerlijk te roeren. “4-0, 4-0 en Utrecht staat voor l*l!”

Wat een tijd was dit!

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax