Babel beantwoordt vragen SV Ajaxleden: ‘Trabelsi was echt wereldklasse’ - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Babel beantwoordt vragen SV Ajaxleden: ‘Trabelsi was echt wereldklasse’

Amper terug bij Ajax onderwierpen we Ryan Babel in ons nieuwe magazine Ajax Life meteen aan het vragenvuur van SV Ajaxleden. Over gepest worden, het nemen van tatoeages en straattaal. En waarom maakte Hatem Trabelsi zo veel indruk op een destijds piepjonge Babel?
Trabelsi ontfermt zich in 2005 over een piepjonge Babel. © Pro Shots

Babel noemt Trabelsi als antwoord op een vraag van Merel Verbeek (21). Zij wilde van de aanvaller weten welke Ajacied – met wie Babel samenspeelde of nu speelt – hij het allerbeste vindt of vond. “Hatem Trabelsi maakte op mij het meeste indruk. Hij was echt wereldklasse, vond ik.”

Een mooi en verrassend antwoord en Babel legt natuurlijk ook uit waarom de Tunesiër belangrijk voor hem was. “Trabelsi haalde toen een heel hoog niveau en was erg constant. Je had in die tijd nog niet zo veel moderne fullbacks, zoals we die nu veel zien. Je had er een paar die aanvallend heel goed waren, van wie Cafú misschien wel het beste voorbeeld is.”

“Trabelsi tikte wat mij betreft in die tijd een soortgelijk niveau aan – zowel verdedigend als aanvallend – en was zijn tijd ver vooruit. Ik leerde ook veel van hem, omdat ik op de trainingen vaak tegenover hem stond. Ik had het vaak zwaar tegen hem, maar na de trainingen vertelde hij me altijd wat ik beter kon doen om het hem en dus andere backs lastig te maken. Hij was daarin echt belangrijk voor me.”

In het nieuwe magazine geeft Babel antwoord op nog veel meer toffe supportersvragen. Het blad valt vanaf vrijdag bij 87.000 leden op de deurmat. Wil je het magazine ook ontvangen? Sluit je dan aan bij Supportersvereniging Ajax.

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€7,50 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor een half jaar en lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax