Ajax wankelt, maar trekt eerste driepunter van 2020 over de streep! - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Ajax wankelt, maar trekt eerste driepunter van 2020 over de streep!

Op één of andere manier komt Ajax altijd slecht uit de startblokken. Zowel zomers als 's winters en het was weer tijd voor de winterse editie. Desondanks deed de ploeg prima zaken door nipt aan de goede kant van de score te blijven. De winst (2-1) op Sparta kan wel eens van groot belang blijken!
Gelukkig waren we niet voor niets blij met beide treffers! © Pro Shots

Hoe blij we vooraf ook waren dat Ajax eindelijk weer in actie kwam, de frustratie nam toe naarmate de thuiswedstrijd tegen Sparta vorderde. Het gemor in de slotfase was niet van de lucht en dat was ook terecht, maar het liep gelukkig met een sisser af.

We zagen miraculeuze reddingen, lange ballen en zelfs een gele kaart voor tijdrekken bij een ingooi en dat is niet wat we Ajacieden willen zien doen. Het geknoei zorgde er ook voor dat we van alles en nog wat vergaten, want stapelde Ajax niet kans op kans in de eerste helft?

De keeper van Sparta had soms ook geen idee of hij redding bracht, maar zodra hij zijn hand uitstak werd de bal ertegenaan geschoten. En zijn we soms vergeten dat er vorig jaar rond deze tijd 4-4 werd gespeeld tegen sc Heerenveen, waarna we dachten dat het nooit meer goed kwam?

Nee, laten we onze zegeningen tellen. Ajax won zijn eerste wedstrijd van 2020 en het eerste potje van een nieuw jaar is nooit de beste van allemaal. We kunnen het moeilijk als een feit presenteren, maar die bewering durven we zeker aan. Erik ten Hag merkte ook de juiste dingen op, dus wat dat betreft!

Hou dit alles maar in het achterhoofd als je het fotoverslag van Ajax – Sparta bekijkt. De foto’s zijn van Ajax Life en Pro Shots.

Als je klaar bent met foto’s checken, wordt het hoog tijd om te stemmen op de Ajacied van de Wedstrijd. Dat lijkt misschien een beetje vaag na deze teleurstellende voorstelling, maar stem anders gerust op de mooiste van de drie miraculeuze reddingen in de slotfase. Stemmen kan hier!

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax