Valencia-supporter voelt zich opgelicht na kopen kaartje voor Viewing Party - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Valencia-supporter voelt zich opgelicht na kopen kaartje voor Viewing Party

Zit er soms iets in het water in Spanje? Niet voor het eerst hebben Spaanse uitsupporters de plank flink misgeslagen. Dit keer betreft het supporters van Valencia die per ongeluk kaartjes kochten voor de viewing party in plaats van voor de wedstrijd. Hoe is het toch weer mogelijk...
Hopelijk is Valencia dinsdag net zo 'scherp' als deze supporters... © Pro Shots

Er heerst in Spanje niet echt een cultuur van uitvakken die standaard alle wedstrijd afgaan, maar dan nog zou je denken dat het verschil tussen kaartjes kopen voor een wedstrijd of een viewing party wel duidelijk moet zijn. Die vlieger gaat echter niet op voor diverse Valencia-supporters.

Víctor Zárate doet tegenover het radiostation Cope zijn beklag over de gang van zaken. Er wordt gestrooid met termen als oplichting en valse voorwendselen, terwijl hij toch echt zelf de verkeerde kaartjes heeft gekocht. Het is verder ook niet zo dat er geen ‘viewing party’ in beeld staat als je klikt en ook komt de locatie Ziggo Dome niet in beeld…

“Ik weet dat kaartjes voor wedstrijden in de Champions League in landen als Duitsland al voor 25 euro beschikbaar zijn,” aldus Zárate. “En de ingang is zelfs in de buurt van de Johan Cruijff Arena. Ik ben er achteraan gegaan, maar ik krijg mijn geld niet terug.”

Zárate claimt inmiddels van meer Valencia-supporters soortgelijke verhalen te hebben gehoord. Dat zal best, maar het blijft toch een beetje vaag allemaal. Europese avondjes van Ajax zijn altijd binnen de kortste keren uitverkocht en de verkoop voor het uitvak hoort via Valencia te verlopen.

Het is daarom een beetje raar om Ajax de schuld te geven van je eigen dommigheid, maar goed. Het overkwam vorig seizoen ook diverse supporters van Real Madrid. Die kochten net zo goed kaartjes voor de viewing party in plaats van voor de wedstrijd. En kennen jullie het verhaal van supporters van Athletic Bilbao die voor een Europese finale naar Boedapest togen in plaats van Boekarest…?

Wie weet is er voor Zárate nog een kaartje in het uitvak over, want Valencia neemt slechts 1400 supporters mee naar de ‘finale’ in Amsterdam. En ja, dit betekent in principe dat er dus nog wat stoeltjes op thuisvakken te vullen zijn.

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax