Wel twee Ajacieden, maar geen Ziyech bij beste dertig voetballers ter wereld - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Wel twee Ajacieden, maar geen Ziyech bij beste dertig voetballers ter wereld

Donny van de Beek op de rode loper, zie je het voor je? Nou, het is gewoon waarheid. Met Van de Beek en Dusan Tadic beschikt het huidige Ajax over twee van de beste dertig voetballer ter wereld, maar gek genoeg ontbreekt Hakim Ziyech in de bovenste regionen van het algemeen klassement.
Gelukkig krijgt Ziyech bij Ajax de waardering die hij verdient! © Pro Shots

Er is maandag een chique feestje gaande in Parijs, waar de Gouden Bal wordt uitgereikt. Er was een kwartet (oud-)Ajacieden in de race, maar er gaat geen Gouden Bal mee terug naar Amsterdam, Barcelona of Turijn.

Naast Van de Beek en Tadic gooien Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt nog hogere ogen. Frenkie de Jong is op de 11e plaats de hoogste voetballer in de rangschikking met duidelijke connecties met Ajax, gevolgd door Matthijs de Ligt op plek 15, Tadic als 20ste en Van de Beek als nummer 28.

We weten niet of De Ligt een schoorsteenmantel heeft, maar zo ja dan heeft hij ruimte voor de Kopa Trophy die mee naar huis gaat. De verdediger werd naar voren geroepen om te worden gelauwerd als beste jongeling. Dit ligt een beetje in lijn met zijn eerdere uitverkiezing tot ‘Golden Boy’.

Ook modekoning Andre Onana is van de partij in Parijs. De Kameroener heeft een nominatie klemvast in de categorie ‘beste doelman van de wereld’, maar weet je wat het gekke is? Ziyech zit ‘gewoon’ thuis. In tegenstelling tot diverse andere spelers met een Ajaxconnectie was er voor de spelmaker geen plekje bij de eerste dertig.

Wij snappen daar ondanks de heftige concurrentie dus helemaal niets van…

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€7,50 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor een half jaar en lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax