Onana blijft tijdrekken: 'Als het de beste optie is, doe ik het zo weer' - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Onana blijft tijdrekken: ‘Als het de beste optie is, doe ik het zo weer’

Andre Onana pareert in ons magazine vragen van Ajaxsupporters. Kijkt hij vrouwenvoetbal? Ambieert hij de politiek? Hoe kan hij zich nog ontwikkelen? En waarom toch dat tijdrekken?
Onana stoort zich een beetje aan alle reacties op Spurs-thuis. © Pro Shots

Er waren meer dan genoeg vragen ingestuurd voor Onana, waardoor we een goede selectie konden maken. De leukste vragen zijn aan de keeper voorgelegd en de antwoorden kun je lezen in ons nieuwe magazine, dat de komende dagen bij alle leden van SV Ajax wordt thuis bezorgd.

De leukste vraag komt dit keer van de 65-jarige Dick Aarden, die zich het volgende afvraagt: Andre, hoe kijk jij nu terug op het tijdrekken in de blessuretijd van Ajax – Tottenham Hotspur? Die vraag levert hem een paar gesigneerde handschoenen op.

“Tijdrekken is soms nodig, als de tegenstander bijvoorbeeld sterker is. Het hoort bij het profvoetbal. Ik snap dat de fans het niet leuk vinden, maar het gaat om het resultaat. De beste manier om de Ajaxsupporters blij te maken, is winnen. Als tijdrekken de beste optie voor het team is, doe ik het zo weer. Wat de mensen er ook van vinden,” reageert Onana.

“Maar weet je wat het grappige is? Ik speel bijna vier jaar in het eerste en het gaat sinds vorig seizoen alleen maar over Tottenham-thuis en amper over de goede dingen die ik heb laten zien. Ik geef alles voor deze club, maar ben nog jong en maak soms fouten.”

“De keuzes die ik in de wedstrijd maak, voelen op dat moment als de juiste, maar kunnen slecht uitpakken. Dat moeten de supporters wel accepteren. Of Ajax moet een andere keeper opstellen. Zo simpel is het.”

Ben je benieuwd naar het volledige vragenvuur met Onana of wil je voortaan al onze magazines ontvangen? Sluit je dan aan bij SV Ajax!

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax