Jong Ajax heeft geen kind aan FC Den Bosch - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Jong Ajax heeft geen kind aan FC Den Bosch

Jong Ajax heeft vrijdagavond op overtuigende wijze gewonnen van FC Den Bosch. De beloften liepen al vroeg in de wedstrijd weg bij de bezoekers en deelde in het tweede bedrijf de genadeklap uit. Dankzij doelpunten van Jurken Ekkelenkamp, Nicolas Kühn en Lassina Traoré werd het 5-1.
Traoré blijft maar scoren bij Jong Ajax! © Pro Shots

De beloften schoten uit de startblokken en waren vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij. Het openingsdoelpunt liet dan ook niet lang op zich wachten. Ekkelenkamp kapte zo’n vijf minuten na de aftrap zijn directe tegenstander uit en prikte hij raak in de verre hoek. Kühn verdubbelde niet veel later de score, door de bal uit een lastige hoek in het doel te werken.

De ploeg van Mitchell van der Gaag kreeg in het restant van de eerste helft een grote hoeveelheid aan kansen, maar verzuimde om verder uit te lopen op de Brabanders. Na rust stond het vizier wél op scherp bij de Ajacieden en gooide Ekkelenkamp de wedstrijd in het slot. Na goed voorbereidend werk van Juan Castillo maakte de middenvelder zijn tweede doelpunt van de avond.

Traoré deed ook nog een duit in het zakje. De topscorer van de Keuken Kampioen Divisie werd heerlijk weggestuurd door Carel Eiting en haalde verwoestend uit in de korte hoek. Nadat Rúben Rodrigues nog een eretreffer wist te produceren voor de bezoekers, was het Traoré die uit een corner voor het slotoffensief zorgde: 5-1.

Jong Ajax bezet door de overwinning momenteel de derde plaats op de ranglijst. De beloftenploeg moet een gat van vier punten zien te dichten met nummer twee De Graafschap en koploper sc Cambuur. De Ajacieden reizen op vrijdag 22 november af naar Breda, waar ze het opnemen tegen NAC.

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax