Dan maar een ‘uitvak’ in een Londense pub! - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Dan maar een ‘uitvak’ in een Londense pub!

Nee, Ajaxsupporters waren niet welkom in Londen en ja, Ajaxsupporters waren er natuurlijk gewoon toch. Vliegtickets en hotelbedden waren toch al betaald, ruim voor de Uefa besloot dat het uitvak van Stamford Bridge leeg moest blijven.
Het is niet het uitvak van Stamford Bridge, maar we maken er maar het beste van. © Ajax Life

En leeg blijft het uitvak. Heel erg leeg. Het voelt als onrecht, zoals er wel meer onrechtvaardig voelt tijdens de krankzinnige wedstrijd die Chelsea en Ajax op de mat leggen. Woede, teleurstelling en trots vechten na het laatste fluitsignaal met elkaar om voorrang, waarna de emotie trots voorzichtig als winnaar uitgeroepen kan worden.

Het is sowieso ronduit gek om een Europese awayday buiten het stadion te beleven. Bijna koop ik die middag nog een kaart. Op Leicester Square hangen fluorescerend gele bordjes met de tekst ‘tickets Chelsea – Ajax’. Navraag leert dat je een slordige 150 Britse pond moet neertellen.

Heel even is er twijfel, maar de keuze valt toch op kijken in de kroeg. Gedeelde smart is immers halve smart. Zo’n drie uur voor de aftrap komen we aan bij de Hems Dutch Café Bar. Het staat al ramvol Ajacieden. We maken ons eigen uitvak wel.

De trots op Ajax overwint deze dinsdagavond in Londen vrijwel elke andere emotie

De sfeer is ronduit goed. Nummers van Hazes klinken, evenals de glazen bier. Een Amsterdamse vlag hangt voor het raam en de hele boel wordt bestickerd. ‘Mijn Stad’ wordt aangeheven en het clublied schalt door de tent. Borden met frikadellen worden goed aangenomen en de tijd gaat plots snel. Voor we het weten klinkt de Champions League-hymne.

Tijdens de krankzinnige wedstrijd juichen we, springen we en zingen we. Voor Ajax Amsterdam. De eensgezindheid is heerlijk groot. We raken uitzinnig van het zinderende spel van ons cluppie en worden uiteindelijk ronduit chagrijnig en boos van de beslissingen van die rare Gianluca Rocchi… Hoe kan dit nou allemaal?

Na het laatste fluitsignaal gaan de tv-schermen vrij snel op zwart. De kroeg wordt rustig schoongeveegd. Napraten doen we in een kroeg verderop. Ook hier stroomt de hele toko al snel vol Ajacieden. Niemand raakt uitgepraat over de wedstrijd die we zojuist met open mond hebben bekeken.

De teleurstelling is groot. De woede eveneens. Maar wie ik ook spreek: de trots op Ajax overwint deze dinsdagavond in Londen vrijwel elke andere emotie.

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax