Eindbaas - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Eindbaas

Als Ajax vroeger een club uit de Premier League lootte, wist je vrijwel zeker: hier is een verrassing mogelijk! En ik wil niet zeggen dat het nu onmogelijk is om uit van Chelsea te winnen, maar er is in de tussentijd wel iets veranderd. Ajax heeft het tegenwoordig lastig met Engelse ploegen.
Gelukkig verschrompelt Dest hier niet terwijl hij uit beeld valt. © Pro Shots

De manier waarop Chelsea standhield in de Johan Cruijff Arena vond ik best indrukwekkend. Vaak als tegenstanders proberen Ajax het voetballen onmogelijk te maken, zie je ze rennen en vliegen. Maar Chelsea deed het anders. Het elftal stond zo goed gepositioneerd dat het onder druk zetten van Ajax haast vanzelf leek te gaan.

En toen brak het laatste kwartier aan. Het laatste kwartier waarin Ajax voor de derde keer op rij – en in korte tijd bovendien – tekort kwam tegen een ploeg uit de o zo intense Premier League. Ik hoef vast niet uit te leggen wat eraan schortte tegen Tottenham Hotspur, maar ook in Londen kwam het laatste kwartier al neer op proberen te overleven.

Ajax won de laatste anderhalf jaar van clubs uit zo’n beetje alle grote Europese competities, maar tegen Engelse ploegen trok het juist in de moderne tijd telkens aan het kortste eind. En nu wacht Chelsea-uit dus. Het voelt een beetje of Ajax op bezoek gaat bij de grote eindbaas.

Mijn eerste ontmoetingen met de eindbaas eindigden vaak met een verschrompeld Mario-poppetje dat onderuit het beeldscherm viel

Als ik terugdenk aan mijn eigen bezoekjes aan de eindbaas, op de Super Nintendo, dan verliepen de eerste clashes nooit echt gesmeerd. Op één of andere manier had zo’n eindbaas altijd iets extra’s te bieden. Die eindbaas was heel groot, supersnel of beschikte over een geheim wapen waar ik niet direct een antwoord op had.

Mijn eerste ontmoetingen met de eindbaas eindigden vaak met een verschrompeld Mario-poppetje dat onderuit het beeldscherm viel, waarna het kon gebeuren dat ik in lagere levels weer ‘levens’ moest opsparen voordat ik een nieuwe poging durfde te wagen. Uiteindelijk bleef ik ergens steken in een spookhuis, omdat ik geen idee meer had van de route richting het einde van dat level.

Ondanks de leegte in het uitvak is Stamford Bridge gelukkig geen spookhuis. En ik hoop dat Ajax inmiddels wijs genoeg is om te weten hoe het toch met de strategie van de Engelse eindbaas moet omgaan. Als de Ajacieden weer ouderwets goed zijn aan de bal, moet er van alles mogelijk zijn. Want de eindbaas is vaak ook een tikje voorspelbaar…

Je gaat het zien als je het doorhebt, leegde een wijs man ooit uit nog voordat er eindbazen bestonden. Hopelijk blijkt dat bij poging vier!

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax