Ajax belegt tijdens winterstop trainingskamp in Qatar - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Ajax belegt tijdens winterstop trainingskamp in Qatar

Ajax verblijft tijdens de winterstop dik een week in Qatar. De selectie van Erik ten Hag hoopt hier de basis te leggen voor een succesvol tweede deel van het seizoen. De club accepteerde een uitnodiging om stadions voor het WK 2022 te testen, al zorgt dit onder de aanhang ook voor gefronste wenkbrauwen.
Ajax verblijft net als begin 2015 op een locatie van Aspire Zone. © Pro Shots

Naast de nodige trainingen tussen 4 en 12 januari staan er twee oefenduels op het programma. Ajax kan al verklappen dat dit oefenduels zijn tegen Europese topploegen, maar meer details ontbreken nog. Die volgen op een later moment natuurlijk als vanzelf. Bayern München is één van de clubs die wordt genoemd.

Het is wel al zeker dat die duels worden gespeeld in stadions die zijn neergezet met het oog op het WK 2022. Rond dit WK is, zoals bekend, van alles aan de hand. De manier van toewijzen verliep dubieus, het toernooi werd vanwege de enorme hitte van de zomer naar de winter verplaatst en bij het bouwen van de stadions waarvan Ajax er nu twee gaat testen, werd een oogje toegeknepen op het gebied van arbeids- of zelfs mensenrechten…

Iedereen kent de dubieuze verhalen wel en precies die verhalen zorgen ervoor dat lang niet iedereen staat te springen voor de keuze van Ajax voor de ‘uitstekende faciliteiten’ in Qatar, in combinatie met kansen om de regio op zakelijk gebied te verkennen. Genoeg Nederlandse bedrijven gingen Ajax trouwens voor.

SV Ajax stelt, mede door de omstandigheden ter plekke, haar vraagtekens bij de keuze om naar Qatar te gaan voor een trainingskamp. De club bepaalt dit echter zelf. Wat ons betreft is voetbal voor iedereen en dat is in Qatar helaas niet zo…

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax