Mijn Club, Mijn Ideaal #3 - Het verhaal achter Ajaxschilder Henk Veen - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Mijn Club, Mijn Ideaal #3 – Het verhaal achter Ajaxschilder Henk Veen

Hoe mooi is het als je je passie voor Ajax kunt combineren met je werk? Henk Veen kent dat gevoel. De Amsterdammer maakt al jaren kunst met betrekking tot Ajax en uit zijn liefde voor de club op het schilderdoek. Wij zochten Henk op voor de derde aflevering van onze videoserie Mijn Club, Mijn Ideaal.

Mijn Club, Mijn Ideaal is een serie videoportretten van markante Ajaxfans en hun supportersbeleving. In de derde aflevering zien we kunstenaar Henk Veen aan het werk. De 54-jarige Amsterdammer keek al van kleins af aan vol bewondering Ajax en in het bijzonder naar Johan Cruijff.

De gevolgen van een beroerte maken het voor Henk lastig om zijn club in de Arena aan te moedigen en dus uit hij zijn passie voor Ajax maar op een andere manier, namelijk op het schilderdoek. De creatieveling maakt al sinds de jaren negentig kunst met betrekking tot ‘zijn cluppie’.

Als supporter en schilder maakte Henk al veel mooie dingen mee. Zo mocht hij bijvoorbeeld samen met Cruijff een schilderij maken voor Piet Keizer. Terwijl Henk ons in de video zijn verzameling aan gemaakte kunstwerken laat zien, vertelt hij bijzondere anekdotes over zijn leven als Ajaxschilder en legt hij zijn vaste wedstrijdrituelen uit.

We zijn nog steeds op zoek naar Ajacieden!
Ben jij ouder dan 13 jaar en vind je het leuk om iets over jezelf en jouw liefde voor je club te vertellen? Meld je dan hier aan!

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax