JC Arena verwacht optimaal bespeelbare grasmat na AMF 2019 - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
keer gelezen

JC Arena verwacht optimaal bespeelbare grasmat na AMF 2019

Als Ajax zaterdag 19 oktober in Waalwijk staat te voetballen tegen RKC, gaan ondertussen de voetjes flink van de vloer in de eigen Johan Cruijff Arena. Daar vindt dan het AMF 2019 plaats met onder anderen Tiësto, Don Diablo, Armin van Buuren en David Guetta om de boel op te zwepen.
Ajax - Lille (3-0) werd op een net vervangen en prima grasmat afgewerkt. © Pro Shots

Slechts vier dagen later, op woensdag 23 oktober, staat de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Chelsea alweer op het programma. Weer een paar dagen later volgt de klassieker. Ajax en Feyenoord kruisen de degens in de Arena op zondag 27 oktober.

Twee grote wedstrijden dus, terwijl het speelveld een paar dagen ervoor volledig wordt afgedekt, zodat duizenden danceliefhebbers lekker uit hun dak kunnen gaan. In hoeverre heeft dit dance-evenement een nadelige invloed op de grasmat? Is er reden tot zorg?

Twee jaar geleden had het Amsterdam Dance Event immers nog een zeer nadelige werking op het veld: hobbelig en overal bruine plekken, waarna herstelwerk nodig was. Hoe gaaf zo’n dance-event ook is, de grasmat leed er destijds hevig onder. Volgens de Johan Cruijff Arena is dat echter verleden tijd, waarbij het stadion wijst naar vorig seizoen. Ook toen ging het goed.

“Vorig jaar verliep het laten plaatsvinden van AMF probleemloos, zonder gevolgen voor de grasmat,” aldus een woordvoerder tegenover Ajax Life. “Ook dit jaar liggen er maximaal vierentwintig uur speciale platen met een ventilatiesysteem op de grasmat. Daarnaast passen we het onderhoud van de mat iets aan, waardoor het gras iets minder hard groeit.”

“Dat is in zo’n situatie het beste voor de mat,” klinkt het verder. “De grasmat wordt verder vierentwintig uur per dag in de gaten gehouden via allerlei sensoren. Daardoor weten we precies wat het gras nodig heeft en kunnen we indien gewenst het onderhoud daarop aanpassen.”

Het stadion wijst er verder op dat de in september gelegde grasmat sterk en weerbaar is. “Daarom hebben we het volste vertrouwen in een optimaal bespeelbaar veld bij de eerstvolgende wedstrijd na AMF 2019.”

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€,5,- * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor een proeflidmaatschap en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax