Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Ajax bouwt bereik in Amerika uit met mediapartnerschap ESPN

Ajax en ESPN bereikten woensdag overeenstemming over een mediapartnerschap. Een nieuw wapenfeit in de verovering van Amerika.
De keuze voor Dest op Times Square is uiteraard een logische! © Ajax Images

Algemeen directeur Edwin van der Sar en commercieel directeur Menno Geelen zijn een paar dagen in New York. Wederom kleurde Times Square wit-rood-wit en zagen we Ajacieden prijken op de gevels.

Dit zagen we vorig seizoen ook al gebeuren, al zijn Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt inmiddels ingeruild voor Edson Álvarez en – hoe kan het ook anders – Sergiño Dest.

ESPN is een grote jongen en had al de beschikking in Amerika over de rechten voor het tonen van eredivisiewedstrijden. Met de vers gesloten overeenkomst krijgt ESPN – onderdeel van de The Walt Disney Company – eveneens de mogelijkheid Ajaxcontent buiten wedstrijden om te tonen. De partijen beloven dat op Ajaxcontent snel is te zien op de kanalen van ESPN.

Van der Sar: “Het uitbouwen van het bereik van Ajax in Amerika is de eerste stap in de strategische benadering van die markt. ESPN biedt ons het platform dit te kunnen doen en denkt mee over het type content, relevant voor Amerikaanse voetbalconsumenten.”

Ajax heeft inmiddels op alle continenten, behalve Zuid-Amerika, voet aan de grond gezet. Het vorig jaar geopende kantoor in New York was daarin een belangrijke stap.

Zitten ze in Amerika wel op Ajax te wachten? Het is een vraag die Van der Sar al veel op zich afgevuurd kreeg. “Te wachten natuurlijk niet. Daarom moet je er ook zelf naartoe,” zo stelde hij eerder al. “Net zoals we dat in China hebben gedaan en waar we mooie deals konden sluiten. Dit moet in Amerika ook mogelijk zijn, maar dat komt niet aanwaaien als je in Amsterdam blijft zitten.”

Precies dat is dus ook niet wat Van der Sar en Geelen doen. Ze poseerden woensdag op Times Square en gingen van werkbezoek naar werkbezoek.

Dat Ajax heeft gekozen voor Amerika is niet zo gek. Het is een land waar voetbal steeds populairder wordt en Ajax is van mening dat het de Amerikanen veel kan leren op het gebied van opleiden en het ontwikkelen van het voetbal. Daar staat uiteraard een som geld tegenover.

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax