Onderaan de streep slechts 750 kaarten voor Chelsea-uit - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Onderaan de streep slechts 750 kaarten voor Chelsea-uit

Terwijl de Chelsea-supporters stuk voor stuk in de gloria zijn omdat er een tripje naar Amsterdam lonkt, is het omgekeerde het geval voor Ajacieden. We wisten dat er geen volledig uitvak welkom is, maar nu wordt het aantal van 833 ook nog eens bijgesteld naar 750.
Laten we hopen dat het onderste deel inderdaad wordt bevolkt door Ajacieden. © Pro Shots

Er is slechts een gedeelte van het uitvak welkom op last van de Londense politie en tijdens het vooroverleg tussen Chelsea en Ajax is gebleken dat het onderste deel van het uitvak wordt gereserveerd. Dit biedt slechts plaats aan 750 supporters.

Overigens lag het korten in eerste instantie totaal niet aan Chelsea, dat zelfs meer kaarten aan Ajax wilde geven dan het minimale aantal van 5 procent. En bij het beschikbaar stellen van het onderste deel van het uitvak komen verder allerlei praktische zaken kijken.

We moeten eerst maar eens hopen dat we officieel welkom zijn in Londen. De Uefa startte, zoals bekend, na Valencia-uit een vooronderzoek vanwege ordeverstoringen. Een mogelijke uitkomst van dit onderzoek is dat Ajax helemaal geen uitsupporters mag meenemen naar Stamford Bridge.

Precies om die reden is Ajax voorlopig niet van plan om de kaartverkoop te starten. Eerst moet meer duidelijk worden vanuit de Uefa. Er wordt 17 oktober duidelijkheid verwacht vanuit de Europese voetbalbond. Als die duidelijkheid positief is, wil de club daarna alsnog starten met de kaartverkoop voor het duel van 5 november.

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax