Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Allegaartje Ajax verliest oefenpotje in en tegen Heerenveen

Ajax verloor woensdagmiddag een oefenpot van sc Heerenveen met 1-0. Terwijl de internationals uitgewaaierd zijn, kwam een mix van Ajax 1 en een stel jeugdspelers in actie in het Abe Lenstra stadion.

We zagen Hassane Bandé de laatste maanden vooral breeduit lachend op alle huldigings- en kampioensfoto’s en hij begon een paar keer op de bank bij Jong Ajax, maar in het Abe Lenstra Stadion voelde de Burkinees eindelijk weer serieus gras onder de noppen.

Ten Hag benutte de interlandperiode voor een potje oefenvoetbal in en tegen Heerenveen. In zijn opstelling ruimde hij – naast Bandé – plaatsjes in voor Bruno Varela, Edson Álvarez, Siem de Jong, Carel Eiting, Klaas Jan Huntelaar en Zakaria Labyad.

De overige plekjes werden ingevuld door jongelingen als Quinten Timber, Boy Kemper, Nordin Musampa en Jasper ter Heide. Met name voor Eiting, De Jong en Bandé was het oefenpotje in de regen aardig om het gewenste ritme op te doen.

Al na een kwartier produceerde Jordy Bruijn vanuit het niks de openingstreffer. De aanvallende middenvelder kapte Álvarez, die als verdediger speelde, uit en rondde beheerst af. Iets later stoof Bruijn weer langs Álvarez, maar Varela tikte het schot dat volgde op de lat.

Op aangeven van Bandé kon Musampa de stand al snel gelijktrekken, maar doelman Filip Bednarek bracht knap redding. Labyad was een aantal minuten later in kansrijke positie niet koelbloedig genoeg en vlak voor de thee stond het vizier van De Jong net effe te hoog afgesteld.

Na rust waren er nog kansen voor Eiting en Huntelaar, maar gescoord werd er niet. Huntelaar ging na een uur spelen naar de kant en dat gold eveneens voor Bandé en wat later De Jong. Voor hen kwamen Max de Waal, Joshua Pynadath en Donny Warmerdam binnen de lijnen. Het deed het spelbeeld verder weinig goeds.

Ajax leek nog even op gelijke hoogte te komen, maar de treffer van Labyad werd geannuleerd wegens buitenspel. Dat was al de tweede keer, want Huntelaar zag eerder ook al een treffer afgekeurd worden wegens buitenspel.

Zodoende eindigde het oefenpotje in een nipte nederlaag en werd hier en daar in elk geval weer het broodnodige wedstrijdritme opgedaan.

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax