Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Oh jee, Uefa opent onderzoek naar misdragingen Ajaxsupporters…

Het net is 'gewoon' blijven hangen en het kan niet anders of alle 2377 meegereisde Ajacieden hebben het leuk gehad in Valencia, maar de Uefa is toch een onderzoek gestart. De Europese voetbalbond onderzoekt onder meer vernieling en wanordelijkheden.
Vooral die vechtpartij kan consequenties hebben... © Pro Shots

Ajax won op bezoek bij Valencia met 0-3 en het uitvak ging meerdere keren uit zijn dak. Precies toen vonden de zogenaamde vernielingen plaats. Ja, er zijn wat stoeltjes gesneuveld. Gebeurde dit met opzet? Mwah, daar kun je een goede discussie over voeren.

Niet alle schroeven waren even goed vastgedraaid in de stoeltjes en zelfs als je even ging verzitten kon het gebeuren dat een stoeltje losschoot, laat staan als je op je stoeltje ging staan of begon te springen. Slopen is slopen, maar daar kunnen we echt geen Ajacied van beschuldigen.

Vervelender is dat de Uefa ook onderzoek doet naar wanordelijkheden. Terwijl verreweg het grootste deel van het uitvak al in de nok van Mestalla aanwezig was, deed zich buiten een vechtpartij voor tussen wat supporters van beide clubs.

Omdat dit zo’n beetje voor de hoofdingang gebeurde, houdt de Uefa de zaak nu tegen het licht. En daar kan het serieus vervelend worden, want Ajax heeft nog een voorwaardelijke straf open staan. Dit kan zomaar eens van invloed zijn op het tripje naar Chelsea, waarbij sowieso al slechts een kwart uitvak welkom is op last van de Londense politie. Hopelijk loopt het goed af…

Er is nog een derde dingetje waarvoor Ajax zich moet verantwoorden en dat is ‘improper conduct of the team’. Dit is een standaarddingetje van de Uefa als een ploeg veel gele kaarten pakt. Er kregen maar liefst zes Ajacieden een gele kaart, ook al was het niet bepaald een onsportieve wedstrijd. Je hebt echter kans dat de Uefa hiervoor nog met een boete komt.

Al is die mogelijke boete wel het minste van onze zorgen. We horen rond 17 oktober meer, want dan komen de wijze heren van de Uefa samen om de verschillende zaken te bespreken.

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax