Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Speelkwartier in Mestalla

Het is rond 20.00 uur op de dinsdagavond als een zwarte bus voorzien van Ajaxlogo voorrijdt bij Estadio Mestalla. Onder luid gejuich van de al aanwezige Ajaxsupporters stappen de spelers uit.
Nico verscheen als eerste op het veld en had wel een duimpje over voor de ontvangst. © Pro Shots

De zon is nog niet helemaal onder. In de schemering komt Hakim Ziyech uit de bus. Zijn naam wordt direct gescandeerd. Als na hem Klaas Jan Huntelaar uitstapt, zwelt het volume alleen maar verder aan: “Klaas Jan Huntelaar ja-la-la-lala, Klaas Jan Huntelaar jaaaa-lalalalala!”

Daarna krijgen Dusan Tadic, Donny van de Beek en Nico Tagliafico een soortgelijke behandeling.

Je zou bijna denken dat Ajax woensdag een thuiswedstrijd speelt, maar niets is minder waar. Het omwisselen van de kaartjes is al in Amsterdam gebeurd, maar toch kiest een flink deel van de 2377 meegereisde supporters ervoor Ajax een hart onder de riem te steken tijdens de laatste training op ‘vijandelijke bodem’.

Bij het betreden van het stadion vergapen de supporters zich aan het fantastische Mestalla met zijn steile tribunes. Even speuren waar het uitvak is. Ah, daar in de hoek, helemaal bovenin. Dat wordt wat. Gaaf!

De lucht kleurt inmiddels pikzwart en de stadionverlichting zorgt voor een ietwat spookachtige setting. De grasmat ligt er geweldig bij. Nico Tagliafico is de eerste Ajacied die het veld opkomt. “Nicooo, Nicoooo, Niccooooo,” klinkt het gelijk.

De lucht kleurt pikzwart en de stadionverlichting zorgt voor een ietwat spookachtige setting

De verdediger klapt beleefd richting tribune, terwijl zijn ploeggenoten nog nergens te bekennen zijn. Hij staat er voorlopig alleen voor, terwijl de supporters zijn naam blijven zingen. De publiekslieveling lijkt er ietwat verlegen en ongemakkelijk door te worden.

Terwijl de overige spelers ook het veld opkomen verschijnt Edwin van der Sar op de tribune. De algemeen directeur poseert voor de nodige fotootjes, terwijl de spelers deze oefensessie niet verder komen dan de nodige rondootjes.

Ajax heeft eerder die dag al tactisch getraind op Amsterdamse bodem en houdt het bij wat getik in de ruimte. Na de rondootjes lijkt iedereen even vrij om te doen en laten wat hij wil. Alsof de trainer net als vroeger op school heeft gezegd: Ga maar even rustig voor jezelf werken.

Dan klinkt plots het fluitje van Ten Hag als een schoolbel die duidelijk maakt dat het speelkwartier voorbij is. Sterker nog: de training is alweer over. Onder hetzelfde gejuich waarmee de spelers het veld opkwamen, verdwijnen ze in de catacomben.

De supporters gaan ondertussen op in het nachtleven van Valencia om hier in het stadion woensdagavond terug te keren voor hopelijk wéér een magisch avondje Ajax.

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€7,50 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor een half jaar en lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax