Speelronde 33 mogelijk verplaatst vanwege Formule 1 in Zandvoort - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Speelronde 33 mogelijk verplaatst vanwege Formule 1 in Zandvoort

Grote kans dat je zondag 3 mei al hebt omcirkeld in je agenda. En dat kun je op zich ook zo houden, maar misschien is het goed om ook alvast een optie te nemen op zaterdagavond 2 mei. Er is een kans aanwezig dat Ajax - VVV-Venlo van zondag naar zaterdag gaat, vanwege Formule 1.
Had iemand het over speelronde 33?! © Pro Shots

Het is vrijwel onmogelijk dat je hebt gemist dat de Grand Prix van Nederland terugkeert op de Formule 1-kalender van 2020, al zijn er nog tig voorbehouden te maken voordat het Formule 1-circus daadwerkelijk weer zijn tenten opslaat rondom het duinencircuit.

Van verbouwingen aan het circuit tot vergunningen en gedoe met stikstof, er kan nog steeds van alles misgaan. Maar als de Grand Prix zondag 3 mei daadwerkelijk wordt verreden, kan het die dagen wel eens een compleet gekkenhuis worden in Noord-Holland, zo verwacht ook het Noordhollands Dagblad.

Ajax en AZ staan toevallig allebei ingepland met een thuiswedstrijd en hebben daarom een verzoek neergelegd bij de KNVB. Dit verzoek komt er simpelweg op neer om speelronde 33 te verplaatsen. Omdat tijdens de laatste twee speelronden alle duels tegelijk moeten beginnen, is het idee dus inderdaad om al die wedstrijden te verplaatsen.

Het verplaatsen van een complete speelronde van zondagmiddag naar zaterdagavond wordt vast weer een groot probleem in Nederland regeltjesland door een braderie in dorp X, maar het verzoek ligt in de Zeister bossen. We wachten maar eventjes af of die verplaatsing echt van de grond komt.

Overigens is een scenario denkbaar waarbij verplaatsing sowieso voor problemen zorgt, omdat die donderdag de heenwedstrijden in de halve finales van de Europa League worden gespeeld. En daar moet je sinds de mooie Europese avonturen van Ajax in recente jaren toch rekening mee houden.

Het bestormen van de Europese voetbalhemel door Ajax zorgde tijdens 2018/2019 ook al voor wat problemen. Speelronde 34 werd toen uiteindelijk speelronde 33, waarop Ajax zich dankzij een 4-1-overwinning op FC Utrecht officieus tot kampioen kroonde.

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax