Quiz: Welke spelers waren actief voor Ajax én PSV? - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Quiz: Welke spelers waren actief voor Ajax én PSV?

Ajax gaat zondag op bezoek in het Philips Stadion voor de krachtmeting met PSV. Er zijn veel voetballers die voor de eerste elftallen van beide ploegen speelden. Maar welke waren dat? Dat is precies de vraag die we in deze quiz bij jullie neerleggen. Kom maar op!
Superzaka krijgen jullie van ons cadeau. Vul maar in! © Pro Shots

Ajaxsupporters beleven spannende weken en zondag komt die spanning tot een voorlopig hoogtepunt, want dan gaat Ajax in Eindhoven voetballen bij PSV. Het is interessant om te zien waar beide titelkandidaten staan. Wat ook interessant is? Jouw kennis van zaken! 

Wij zoeken namelijk de namen van 29 voetballers die zowel voor Ajax als PSV actief waren. We geven je zes minuten om alle namen (zonder Google) te vinden.

Een paar opmerkingen vooraf: we zoeken spelers die minuten maakten in de eerste elftallen van beide ploegen. Steven Bergwijn, Donyell Malen en Riechedly Bazoer tellen om die reden al niet.

We gaan niet té ver terug in de tijd en zoeken voetballers die voor de twee ploegen actief waren vanaf de jaren tachtig. Om die reden heeft het dus geen zin om Ruud Geels en Arie Haan in te vullen. Zij speelden in de jaren zeventig in het wit-rood-wit.

Duidelijk? Mooi, dan wensen we je veel succes. Laat je weten hoe het je is vergaan?


Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax