Tegen welke clubs trapte Ajax zijn CL-groepsfases af? - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Tegen welke clubs trapte Ajax zijn CL-groepsfases af?

We maken ons op voor een nieuwe groepsfase van de Champions League. Ajax opent het miljoenenbal dinsdagavond in een ramvolle Johan Cruijff Arena tegen het Franse Lille OSC. Om de wedstrijdspanning te kanaliseren hebben we een quizje voor je in elkaar gezet.
Het eerste antwoord krijgen jullie vast cadeau met deze historische plaat! © Pro Shots

De opzet van onderstaande quiz is helder. Wij zoeken de namen van de clubs waartegen Ajax sinds de invoering van de Champions League opende in de verschillende groepsfases. 

Ajax speelde tot dusver veertien keer in de Champions League, die daarvoor door het leven ging als de Europacup 1. De eerste keer was in het seizoen 1994/95 en toen besloot Ajax het toernooi ook maar gelijk te winnen. Het puntertje van Patrick Kluivert, we kennen het verhaal.

Dat lukte daarna niet meer, al was Ajax een jaar later dichtbij met een finaleplek tegen Juventus. En ja, afgelopen seizoen kwam Ajax ook behoorlijk in de buurt van de finale, maar die wond moet nog altijd helen.

Afijn, je krijgt vijf minuutjes de tijd om de veertien onderstaande vakjes te vullen. Dat moet genoeg zijn. Laat je ons weten of het gelukt is?

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax