Tadic claimt doelpunt en feliciteert Huntelaar met 'mooiste assist ooit' - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Tadic claimt doelpunt en feliciteert Huntelaar met ‘mooiste assist ooit’

Grote kans dat Dusan Tadic erbij betrokken is als Ajax een doelpunt maakt. De Serviër is niet voor niks de meest waardevolle speler van de eredivisie, maar bij Ajax - sc Heerenveen (4-1) gebeurde iets heel bijzonders. Tadic scoorde met zijn rug, maar de treffer staat niet op zijn naam. Nog niet.
Had Hahn redding gebracht zonder interventie van Tadic? © Pro Shots

Tadic kreeg van Klaas Jan Huntelaar opdracht om de keeper te verwarren door naast het muurtje van Heerenveen te gaan staan, in de hoek waar hij de bal wilde plaatsen. Tadic stond inderdaad in de baan van het schot en zorgde ook inderdaad voor verwarring, door de bal aan te raken en de keeper kansloos te maken tijdens de uitvoering van de vrije trap.

Als je kijkt op Teletekst of bij de diverse statistiekenboeren zie je Tadic als doelpuntenmaker staan, maar op het digitale wedstrijdformulier dat Allard Lindhout naar de KNVB stuurde, staat Huntelaar nog als maker van de 1-0. Terwijl Lindhout dit in de catacomben aan onder meer Ajax Life duidelijk maakte, kwam Tadic toevallig net aangelopen.

“Nee! Hoezo, wat is er gebeurd,” vroeg de Serviër zich hardop af. “Als een speler van Heerenveen de bal had aangeraakt, zou ik er ook geen eigen doelpunt van maken,” antwoordde Lindhout vanuit een logische gedachte. De verslaggever van Ajax Life toverde een tweede telefoon tevoorschijn om de beelden nog eens goed te laten bekijken, want die had Lindhout bijvoorbeeld nog niet gezien.

Die beelden zorgden voor de gewenste duidelijkheid. “Oké, ja, duidelijk. Back or ass,” wilde de scheids toen weten van Tadic. “I think back!” Hoe nu verder? Lindhout: “Daar gaat de KNVB over, want ik heb het doelpunt al aan Huntelaar gegeven. Maar als partijen als Opta Tadic zeggen en de KNVB dat ook vindt, wordt het veranderd naar Tadic.”

Zo kan het gebeuren dat Tadic zondag of maandag een doelpunt ‘maakt’ zonder te voetballen. “Geen probleem, ik neem het doelpunt wanneer het komt! Ik voelde ook echt iets. De bal raakte mij hard,” vervolgde Tadic, die de suggestie beaamde dat er geen sprake was van een betrokken haarlok zoals vorig seizoen bij Luuk de Jong.

“Huntelaar zei dat ik omlaag moest, dus ik ging omlaag. We waren al met elkaar aan het geinen. ‘Dit was jouw mooiste assist ooit en mijn grappigste doelpunt,’ zei ik tegen Klaas Jan. Maar het blijft het belangrijkste om onze wedstrijden te winnen. Het is altijd leuk om te scoren of een assist te geven, maar dan wel bovenop een overwinning.”

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€,5,- * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor een proeflidmaatschap en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax