Mijn Club, Mijn Ideaal #2 – Het Cruijffmuseum van Rien - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
Het museum is altijd toegankelijk voor liefhebbers. © Pro Shots
Video
keer gelezen

Mijn Club, Mijn Ideaal #2 – Het Cruijffmuseum van Rien

Johan Cruijff kent vandaag de dag nog veel bewonderaars, onder wie ook Rien. De Brabander opende vorig jaar een Cruijffmuseum op de bovenverdieping van zijn rijtjeshuis in Boxtel. Wij zochten de verzamelaar op voor de tweede aflevering van onze videoserie Mijn Club, Mijn Ideaal.

Mijn Club, Mijn Ideaal is een serie videoportretten van markante Ajaxfans en hun supportersbeleving. In de tweede aflevering zien we de verzamelaar Rien. De 63-jarige Ajacied uit Boxtel heeft zijn slaapkamer omgetoverd tot een heus Cruijffmuseum, waar je werkelijk alles met betrekking tot de legendarische nummer veertien kunt vinden.

Het museum – dat altijd toegankelijk is voor liefhebbers – bestaat uit verschillende verzamelobjecten die Rien in tientallen jaren heeft verzameld. Van bierdoppen tot boeken en van shirts tot schilderijen, de Brabander heeft het allemaal.

In de video geeft Rien je een rondleiding door zijn museum en vertelt hij bijzondere anekdotes over de items die daar te bewonderen zijn. Alles om de geest van Cruijff in leven te houden. “Johan is wel dood, maar niet gestorven,” aldus de verzamelaar.

Volgende keer
In de derde aflevering van Mijn Club, Mijn ideaal volgen we kunstschilder Henk Veen. Henk is een rasechte Amsterdammer en uit zijn passie voor Ajax, ondanks de gevolgen van een beroerte, op het schilderdoek. Zijn bijzondere manier van schilderen mocht hij zelfs delen met legendes zoals Cruijff. Henk laat ons in de video zijn werk zien en vertelt over de mooie momenten die hij meemaakte als Ajaxsupporter.

We zijn nog steeds op zoek naar Ajacieden!
Ben jij ouder dan 13 jaar en vind je het leuk om iets over jezelf en jouw liefde voor je club te vertellen? Meld je dan hier aan!

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€7,50 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor een half jaar en lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax