Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Mooie uitgangspositie als meevaller na benauwd kwartiertje

Als 0-0 in de return voldoende is, kun je onmogelijk stellen dat er een slecht resultaat is neergezet. Ajax verschafte zichzelf door 2-2 te spelen tegen Paok Saloniki een goede uitgangspositie voor de return, maar dan moet het voor eigen publiek wel negentig minuten scherp en alert zijn. En niet slechts zeventig minuten.
Er is nog geen enkele sprake van achterover leunen! © Pro Shots

Een zeer slechte fase in het tweede kwart van de wedstrijd had Ajax zomaar een heleboel kopzorgen kunnen opleveren, want was als het Paok was gelukt om nog voor rust een derde treffer te forceren? Dan hadden we na de eerste Europese wedstrijd van het seizoen heel andere conclusies getrokken.

Het is voor Ajax moeilijk om aan de hoge verwachtingen te voldoen, maar een 2-2-gelijk tegen de kampioen van Griekenland is geen slecht resultaat. Dit Ajax is nog niet af, het staat nog in de steigers en tijdens zo’n testfase kan het best gebeuren dat je tegen wat verbeterpunten aanloopt.

Dat is precies wat Ajax overkwam in Thessaloniki. Als je gewoon blijft doen waar je goed in bent, is er helemaal niets aan de hand. Maar als je een verkeerde afslag neemt, kun je zomaar verdwalen. Erik ten Hag stelde de figuurlijke TomTom tijdens de rust weer goed in en met de tweede helft kun je verder.

Dat geldt zowel letterlijk als figuurlijk, want hoe waardevol blijkt het even belangrijke als lelijke doelpunt van Klaas Jan Huntelaar? Hopelijk zeer waardevol. Het antwoord op deze vraag volgt echter pas tijdens de terugwedstrijd in Amsterdam. De vooruitzichten zijn goed, maar opgelucht ademhalen is er nog niet bij. Op naar de return!

De foto’s zijn van Ajax Life en Pro Shots.

Klaar met foto’s kijken? Breng dan je stem uit op de Ajacied van de Wedstrijd! Ja, we weten dat Ajax tegen Paok niet de perfecte wedstrijd speelde. Dat is in hartje zomer ook bijna onmogelijk, maar het resultaat is niet gek. Vandaar. Stemmen kan via deze link!

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax