Welke Ajacieden wonnen de laatste drie Johan Cruijffschalen? - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Welke Ajacieden wonnen de laatste drie Johan Cruijffschalen?

Ajax heeft een soort haat-liefdeverhouding met de wedstrijd om de Johan Cruijffschaal. De club wist 'm acht keer te winnen, maar had hier zestien pogingen voor nodig... Er is vaak dan ook van alles aan de hand rondom de opener van het seizoen. Dat gaf ons de kans om een aardig quizje te maken!
Stam krijgen jullie als goede antwoord van ons cadeau! © Pro Shots

Wij zijn namelijk benieuwd of je kunt opnoemen welke spelers er in de basis stonden tijdens de laatste drie succesvolle pogingen om de Cruijffschaal te winnen. We moeten hiervoor trouwens redelijk ver terug in de tijd. De zomers van 2006, 2007 en 2013 om precies te zijn.

Je denkt nu misschien: hoeveel kan een basiself in een jaartje tijd veranderen? Nou, zie precies die paar onverwachte namen maar eens op te noemen. Grote kans dat je straks weer ‘oh ja, die hadden we ook nog’ denkt als je de ontbrekende juiste antwoorden in je schermpje ziet verschijnen.

Precies dat is natuurlijk wat een quizje zo leuk maakt. En het biedt misschien eventjes een minuutje of vijf afleiding in deze tijden van hoogzomer. Zorg er dus voor dat je het hoofd koel houdt en wie weet ligt er eeuwige roem voor jou in het verschiet, succes!

Je krijgt vijf minuten de tijd om alle basisspelers in te vullen, succes!

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax