Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Dat is snel: Kristensen vervolgt loopbaan bij Red Bull Salzburg

Het gerucht was amper in de wereld gebracht of er volgde al een bevestiging. Rasmus Kristensen vervolgt zijn loopbaan bij Red Bull Salzburg. Het was duidelijk dat de Deen ook komend seizoen niet de voorkeur zou krijgen als rechtsback en daarop werd een oplossing gezocht.
Kristensen bewaarde het mooiste van zijn voet voor het laatst. © Pro Shots

Die oplossing werd niet alleen gezocht, maar ook gevonden. Ajax en Red Bull Salzburg deden zaken en Kristensen heeft een nieuwe club. Terwijl Ajax terugkeert van de trainingsweek, blijft Kristensen even verderop achter in Salzburg.

De rechtsachter verbindt zich tot de zomer van 2024 aan de absolute grootmacht van Oostenrijk. “Ik ben heel gelukkig met deze nieuwe uitdaging,” vertelt de man die in de KNVB-bekerfinale tegen Willem II de 4-0 voor zijn rekening nam.

“Vanaf het moment dat ik begreep dat een transfer naar Red Bull Salzburg tot de mogelijkheden behoorde, bruis ik van de energie. Het kan mij niet snel genoeg beginnen. Mijn keuze voor deze club is simpel: de speelwijze ligt mij en jonge spelers kunnen zich hier ontwikkelen.”

De 22-jarige Kristensen meldde zich in januari 2018 in Amsterdam, waar hij eigenlijk direct opzien baarde met een opmerkelijke uitspraak. “Ik moet nog leren verdedigen,” meldde hij. Dat bleek. De Deen had moeite om het Ajaxspelletje onder de knie te krijgen. Er werd bij Ajax iets heel anders van hem verwacht dan bij FC Midtjylland.

Wie weet is het spelletje van Red Bull Salzburg, waar het ook volle bak vooruitgaat, beter geschikt voor het type voetballer dat Kristensen is. De Oostenrijkers doen het de laatste jaren best wel leuk in de Europa League en komen volgend seizoen zelfs uit in de Champions League, dus wat dat betreft is er genoeg perspectief.

Het is ons niet duidelijk welke transfersom er wordt betaald om het doorlopende contract van Kristensen af te kopen. De aanvoerder van Jong Denemarken op het recente jeugd-EK kwam namens Ajax tot 27 officiële duels en los van enkele assists trof hij alleen in de bekerfinale doel.

Ajax zat altijd best wel ruim in de rechtsbacks, waardoor de keuze vaak niet op Kristensen viel, en met Noussair Mazraoui, Joël Veltman en eventueel Sergino Dest zijn er ook nu voldoende alternatieven beschikbaar.

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€7,50 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor een half jaar en lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax