Koeienbellen en Ajax in Bramberg am Wildkogel - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Koeienbellen en Ajax in Bramberg am Wildkogel

Koeienbellen. Klingelklangel. Dat was het geluid waarvan ik zondagmorgen wakker werd in het rustieke Bramberg am Wildkogel. Het is de plek waar Ajax is neergestreken voor een trainingsweek en twee oefenduels.
De mooie omgeving van Bramberg am Wildkogel waar Ajax traint. © Pro Shots

We kwamen zaterdagavond pas laat aan in het Oostenrijkse dorpje en dus was het al aardedonker. Van de omgeving was nog niks te zien. De ochtend erna open ik brakjes mijn balkondeur, een geweldig uitzicht op een prachtig groen landschap en enorme bergen verrast mij.

Terwijl we ontbijten zien we buiten de eerste medewerkers van Ajax voorbij fietsen. Het trainingsveld ligt zo’n 350 meter verderop. De Ajacieden trainen besloten, maar al snel blijkt dat daar in de praktijk niet zo heel veel van terecht komt.

Voor de vorm staat er wel een bordje met daarop de tekst ACHTUNG. Eronder staat nog meer: ‘Während der trainings von Ajax Amsterdam is die Sportanlage gesperrt!’ De clubnaam is losjes met eddingstift geschreven.

De bewolking hangt laag tussen de bergen en het geeft de omgeving een ietwat betoverende en zelfs surrealistische aanblik. We komen aan bij het trainingsveld, waar die avond tevens een oefenpotje tegen Istanbul Basaksehir op het programma staat.

Het duel wordt aangekondigd via een uitgeprint affiche op a4-formaat. Deze hangt, half natgeregend, met punaises aan een houten aankondigingsbord. De tekst boven de clublogo’s is ronkend: ‘Internationales Fussball Freundschaftsspiel’. We zien Lasse Schöne en Hakim Ziyech afgebeeld, maar laatstgenoemde komt natuurlijk nog niet in actie.

Nieuwsgierige Brambergers kijken wat er allemaal aan de hand is

Dan komen de Ajacieden voorbij fietsen. Onder hen ook directeur spelerszaken Marc Overmars, gestoken in een grijs trainingspak. Hoe druk gaat hij het krijgen tijdens deze trainingsweek?

Ondertussen komen nieuwsgierige Brambergers kijken wat er allemaal aan de hand is. Het trainingsveld is deels zichtbaar en dus is het dringen achter het hekwerkje. Niemand wil iets missen van de Ajacieden. Ook zijn er diverse landgenoten, waaronder twee kleine meiden, volledig gekleed in het nieuwe uitshirt. Ze zijn op missie: na de training met de spelers op de foto.

De aanwezigen krijgen wat ze willen. Schöne komt vlak voor hun neus een paar corners nemen. Een Nederlandse toeschouwer langs de kant pakt z’n moment: “Hey Lasse, net als in Madrid, zo de kruising in.” De Deen, sympathiek als altijd, glimlacht en antwoordt: “Dat lukt vast niet meer.”

Het duel met de Turkse nummer twee wordt aangekondigd via een uitgeprint en halfnat geregend affiche op a4-formaat

Vervolgens trapt de Deen de bal de doelmond in, die door Dani de Wit hard tegen de onderkant van de lat wordt gekopt. De boomlange Kjell Scherpen had er nooit bij gekund, maar de bal stuitert terug het veld in.

Op de achtergrond wordt Lisandro Martinez apart onder handen genomen. Loopoefeningen en wat gepiel met de bal. Op de achtergrond horen we Erik ten Hag aanwijzingen geven. De stem van de trainer is goed hoorbaar tussen de Alpen.

Na een krap uurtje is de training voorbij, al kan Klaas Jan Huntelaar het nooit laten om nog wat ballen op doel te schieten. Dat doet hij overigens continu, zodra de training stilligt. Dan vliegen er direct weer een paar ballen in het net. De liefhebber in de spits is nog altijd springlevend.

Ten Hag verlaat als laatste het veld en wordt bij het hek opgewacht door een plukje supporters. De trainer ondergaat vriendelijk alle verzoeken om een selfie. Ook de twee Ajaxmeiden hebben prijs en gaan met een lachende coach op de kiek. Daarna stapt Ten Hag op zijn mountainbike, zijn spelers achterna. 

De kop is eraf in Oostenrijk!

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€7,50 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor een half jaar en lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax