Of ga naar de homepage van
keer gelezen

De Ligt tekent snel bij Juventus en gaat niet mee op trainingskamp

Het einde van Matthijs de Ligt bij Ajax nadert nu snel. Terwijl de rest van de selectie van Ajax zich opmaakt voor een trainingsweek in Oostenrijk heeft de aanvoerder andere plannen. Hij staat op het punt om Ajax definitief te verruilen voor Juventus. Er is een akkoord over een transfersom van 70 miljoen euro.
Precies deze onverzettelijkheid gaan we flink missen Matthijs... © Pro Shots

De insiders rondom Ajax die dit kunnen weten, bevestigen dit. Zowel het Algemeen Dagblad als De Telegraaf maakt melding van dit nieuws. En van de transfersom. Een vertrek van De Ligt uit de Johan Cruijff Arena hing al tijden in de lucht en een langer verblijf was niets meer dan een utopie.

De negentienjarige De Ligt wordt achter Virgil van Dijk (voor 84 miljoen euro van Southampton naar Liverpool) nummer twee op de ranglijst van duurste verdedigers aller tijden. Vergeet hierbij ook niet dat het contract van de Ajacied nog ‘slechts’ liep tot medio 2021.

De Ligt had de Europese topclubs voor het uitkiezen en Juventus bleek de club waar hij het liefst naartoe wilde. Dat is voor de gemiddelde Ajacied niet de meest voor de hand liggende keuze, maar dat komt neer op een kwestie van emotie versus verstand. En verstand kun je De Ligt niet ontzeggen.

Het is alleen een tikje jammer dat zijn vertrek bij Ajax toch wel uitdraaide op het nodige gedoe, maar daarvoor moeten we natuurlijk in de richting van Mino Raiola kijken en niet naar de speler. Het is niet anders en het zal er tegenwoordig allemaal wel bij horen, maar feit is dat Ajax niet van plan was om serieus moeilijk te doen terwijl het toch opnieuw een steunpilaar verliest.

De kampioen van Nederland moest eerder Frenkie de Jong al laten gaan. Ook dat kon niet echt anders, aangezien de Spanjaarden bereid waren om inclusief bonussen 86 miljoen euro neer te leggen. Het zou zomaar kunnen dat de 70 miljoen euro voor de Golden Boy een vast bedrag betreft, maar dat wordt vanzelf nog wel duidelijk.

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2019/2020

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Je bent lid vanaf 1 juli 2019.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax