Ajax speelt ook nog een oefenpotje tegen Ofi Kreta - Supportersvereniging Ajax
Of ga naar de homepage van
keer gelezen

Ajax speelt ook nog een oefenpotje tegen Ofi Kreta

Het wordt 22 juli niet alleen 's avonds interessant als Ajax het opneemt tegen Panathinaikos. Nee, er is ook een voorprogramma. Je moet er wel voor naar Epe. Ajax speelt die dag namelijk nog een tweede oefenduel. Er wordt 's middags, om 14.00 uur, afgetrapt tegen Ofi Kreta.
De jeugd in Epe krijgt een extra kans op krabbels en selfies. © Pro Shots

Je kunt je voorstellen hoe het gaat als de Ajacieden twee wedstrijden op dezelfde dag spelen. Dit geldt natuurlijk al helemaal wanneer het gaat om de laatste oefenpotjes van de voorbereiding. Dan speel je in de ‘hoofdwedstrijd’ met je sterkste team. De sterkste elf spelen in het Olympisch Stadion.

Maar omdat we in de laatste fase van de voorbereiding toewerken naar het spelen van een volledige wedstrijd, moet er iets worden verzonnen om de complete selectie genoeg speelminuten te geven. Er is iets bedacht dat Ajax wel vaker doet: gewoon twee oefenpotjes op dezelfde dag.

Ajax en Ofi Kreta hebben afgesproken om tegen elkaar te oefenen op het terrein van SV Epe, maar het betreft hier dus wel vooral Amsterdamse reserves plus aanstormende talenten. Dat moet op zich voldoende zijn tegen de nummer dertien van Griekenland.

Het is vooral iets om rekening mee te houden als je overweegt om een kaartje te kopen. Aanwezig zijn bij het oefenpotje op sportpark De Wachtelenberg kost 15 euro en dan krijg je als voorafje nog een wedstrijdje tussen het eerste elftal van Epe en een regioteam.

Het treffen tussen Ajax en Ofi Kreta was op zich al geen geheim en de voorverkoop is dan ook al gestart. Kaartjes zijn online verkrijgbaar, maar ook bij Wijnkoperij Kroese, Karssen Sport en bar/snackbar Eureka. In Heerde kan men toegangsbewijzen aanschaffen bij Primera en Rozendal Home Electro, in Nunspeet bij Karssen Sport en in Vaassen bij Huernink Tweewielers.

Heerlijk toch?!

Met meer dan 100.000 Ajacieden staan wij achter Ajax!

Word ook lid

Ledencorner Supportersvereniging Ajax

Ajaxsupporters delen hun clubliefde. Samen winnen, samen verliezen en samen juichen. SV Ajax organiseert toffe evenementen voor leden. Ook heb je dan als Ajacied veel voordelen.
Ajax Life
Ajax Jonge Schare
Ajax Kids

Word vanaf
€15 * lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 100.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.
Word ook lid van SV Ajax
* Prijzen zijn voor het seizoen 2020/2021 en verschillen per leeftijdsgroep.
Extra voor leden
  • Voorrang bij kaartverkoop
  • Tijdens evenementen dichtbij spelers
  • Deelnemen aan vele kortingen en acties
Word ook lid van SV Ajax